SEGA a pus capat devarsarilor Protan in Vulcanita

SEGA a pus capat devarsarilor Protan in Vulcanita

0 1067

Serviciul de Gospodarire a Apelor a blindat conducta prin care Protan deversa dejectii in paraul Vulcanita. Cursul de apa infestat de Fabrica de oase emitea mirosuri pestilentiale, impotriva carora localnicii din Codlea si din Halchiu au protestat pana acum inutil

Serviciul de Gospodarire a Apelor a blindat conducta prin care Protan deversa dejectii in paraul Vulcanita. Cursul de apa infestat de Fabrica de oase emitea mirosuri pestilentiale, impotriva carora localnicii din Codlea si din Halchiu au protestat pana acum inutil. Societatea Protan va fi nevoita de acum sa isi rezolve problema epurarii apelor uzate.
Solutia, impusa de altfel si de catre comisarii de mediu, este ca Protanul sa aiba propria statie de epurare a apelor uzate, investitie pe care ar urma sa o faca in cursul anului 2016. Pana atunci, va suporta cheltuielile pentru transportarea deseurilor la statii biologice din Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc sau Sovata.protan2
Societatea a avut termen de la comisarii de mediu sa isi rezolve problemele legate de poluare pana la finele acestui an.
Protan a primit numai in toamna aceasta doua amenzi – una de 40.000 de lei pentru poluarea accidentala din luna septembrie si alta la finele lunii octombrie, in cuantum de 50.000 de lei, pentru nerespectarea conditiilor prevazute in autorizatia de mediu.
Protan mai are autorizatie de functionare doar pana la finele acestui an. Emiterea unei noi autorizatii presupunea finalizarea modernizarii instalatiilor menite sa asigure protectia mediului si rezolvarea problemei apelor uzate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.