Epava planorului a fost ridicata partial din Postavarul

Epava planorului a fost ridicata partial din Postavarul

0 498

O parte din planorul prabusit in Masivul Postavarul in luna august a fost ridicata simbata de un elicopter al Ministerului de Interne. Resturile planorului pilotat de Mircea Craciun au fost duse la Bucuresti la Centru; de investigatii si analiza pentru siguranta aviatiei civile. Misiunea a fost una dificiala

O parte din planorul prabusit in Masivul Postavarul in luna august a fost ridicata simbata de un elicopter al Ministerului de Interne. Resturile planorului pilotat de Mircea Craciun au fost duse la Bucuresti la Centru; de investigatii si analiza pentru siguranta aviatiei civile. Misiunea a fost una dificiala.
Mai multi jandarmi, salvamontisti si experti in siguranta aviatiei pregatisera in urma cu doua saptamani resturile aparatului de zbor gasit in apropierea cabanei Postavarul. Incercarile de ridicare a epavei au esuat atunci, din cauza vremii nefavorabile.
De data aceasta, un elicopter a reusit sambata sa ridice din padure partea mai usoara a epavei, pe care a lasat-o pe un cimp din apropierea Risnovului, de unde a fost preluplanor gasit1ata de anchetatori.
Misiunea a fost ingreunata de statul de zapada de 20 de cm, asternut in padure in zona in care a fost gasita epava, potrivit declaratiei lui Alexandru Ferencz – seful Salvamont Brasov.
Celelalte resturile ale planorului sunt foarte grele, iar misiunea de recuperare a lor va fi reluata cand va fi vreme favorabila pentru zbor.
Planorul disparut in luna august a fost gasit la aproape patru luni de la disparitie de un turist. La bordul epavei se afla si trupul neinsufletit al pilotului, Mircea Craciun, unul dintre cei mai titrati planoristi romani.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.