ISU a detonat la Harman 32 de elemente de munitie

ISU a detonat la Harman 32 de elemente de munitie

0 525

Munitia si elementele de munitie gasite in lunile octombrie si noiembrie au fost detonate de pompierii brasoveni in Poligonul de probe al Sectiei pirotehnice Harman a Carfil S.A. 32 de elemente - 27 bucati munitie de infanterie, din care 25 grenade defensive, trei bombe pentru aruncator si doua proiectile provenite din Primul si Al Doilea Razboi Mondial au fost distruse de angajatii ISU Brasov

Munitia si elementele de munitie gasite in lunile octombrie si noiembrie au fost detonate de pompierii brasoveni in Poligonul de probe al Sectiei pirotehnice Harman a Carfil S.A.
32 de elemente – 27 bucati munitie de infanterie, din care 25 grenade defensive, trei bombe pentru detonare munitie1aruncator si doua proiectile provenite din Primul si Al Doilea Razboi Mondial au fost distruse de angajatii ISU Brasov.
Distrugerea munitiei gasite anul acesta in Fagaras, Harseni sau Harman, este, de altfel, o procedura la care pompierii recurg periodic.

Elementele de munitie neexplodate pot fi extrem de periculoase, astfel ca pompierii ii sfatuiesc pe cei care le gasesc sa nu se apropie de ele, sa sune la 112 si sa astepte deplarea la fata locului a unei echipe de specialisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Pentru neutralizarea munitiei, pompierii au folosit 5,2 kilograme de trinitrotoluen, potrivit ISU Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.