Opt zile de dramaturgie contemporana de calitate la Teatrul Sica

Opt zile de dramaturgie contemporana de calitate la Teatrul Sica

0 553

Saptamana viitoare incepe a 26-a editie a Festivalului de Dramaturgie Contemporana de la Brasov. Timp de opt zile, brasovenii vor avea ocazia sa vada pe scena actori renumiti de la teatre din Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Ploiesti. Festivalul si-a pastrat caracterul competitional

Saptamana viitoare incepe a 26-a editie a Festivalului de Dramaturgie Contemporana de la Brasov. Timp de opt zile, brasovenii vor avea ocazia sa vada pe scena actori renumiti de la teatre din Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Ploiesti. Festivalul si-a pastrat caracterul competitional, astfel ca juriul format din trei critici de teatru vor acorda mai multe premii pentru spectacole si interpretare.
Brasovenii au ocazia sa urmareasca zece spectacole de calitate, regizate de mari nume precum Horatiu Malaele, Alexandru Dabija, Vlad Massaci sau Liviu Lucaci.
Nici actorii care vor performa pe scena nu sunt mai prejos: Stefan Banica Jr., Emilia Popescu, Ada Milea, Sorin Medeleni, Catrinel Dumitrescu sau Pavel Bartos:
Festivalul de Dramaturgie Contemporana va debuta luni, 16 noiembrie, de la ora 19.30, cu piesa „La Pulce”, in regia lui Horatiu Malaele si interpretata de actorii Teatrului de Comedie din Bucuresti. Ca in fiecare an, in cadrul evenimentului vor avea loc si lansari de carte, printre care un volum de „Dramaturgie contemporana italiana”, in care se regaseste abordarea unui fenomen actual in Europa – cel al migratiei.teatru sica1
Gala festivalului va avea loc luni, 23 noiembrie, cand se va nominaliza marele castigator si se vor acorda si premiile pentru cea mai buna regie, scenografie, cel mai bun actor si cea mai buna actrita dar si premiul special al juriului. Biletele pentru primele doua spectacole s-au vandut ca painea calda, asa ca nu a mai ramas niciunul.
Pretul biletelor variaza intre 13 si 70 de lei, in functie de sala in care se joaca, de spectacol si de locul ocupat in sala. Cele mai scumpe de altfel, de 60 de lei si 70 de lei, sunt cele pentru primul si ultimul spectacol.
Organizarea festivalului a costat 320.000 de lei, din care 135.000 de lei au fost asigurati de municipalitate iar restul din veniturile proprii ale teatrului si sponsorizari.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.