Ranitii de la Vel Pitar lucrau cu forme legale

Ranitii de la Vel Pitar lucrau cu forme legale

0 1754

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva de la Petrosani a ridicat probe de la fabrica de paine a carei moara a explodat. Primele cercetari ale anchetei arata ca cei sase muncitori raniti in accidentul colectiv de munca erau angajati cu forme legale

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva de la Petrosani a ridicat probe de la fabrica de paine a carei moara a explodat. Primele cercetari ale anchetei arata ca cei sase muncitori raniti in accidentul colectiv de munca erau angajati cu forme legale. Activitatea din departamentele de patiserie si brutarie a fost reluata a doua zi dupa incendiu.
Explozia si incendiul de la fabrica de paine est investigata de comisii formata dintr-un inspector de munca de la Inspectia Muncii si doi de la Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov.
Explozia a avut loc la magazia de depozitare – insacuire, unde sase lucratori au fost raniti. Unul dintre ei, un barbat de 31 de ani, angajat ca operator siloz, si-a pierdut viata. Ceilalti, patru barbati si o femeie, erau angajati ca ambalator manual, vel pitar angajatmanipulanti marfuri, gestionar si conducator auto, cel din urma, fiind angajatul altei societati.
Din verificarile efectuate in baza de date a Inspectiei Muncii – Registrul Electronic de Evidenta a Salariatilor a reiesit ca toate persoanele implicate erau angajate cu forme legale.
Din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, societatea functioneaza, potrivit certificatului constatator emis, conform legii. Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva de la Petrosani realizeaza o expertiza, pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.