Multi neinscrisi pe listele candidatilor la BAC

Multi neinscrisi pe listele candidatilor la BAC

0 545

Peste 1.000 de liceeni brasoveni nu se regasesc pe listele candidatilor la Bacalaureat. Motivul este ca au corigente, medii neincheiate sau cunostinte insuficiente pentru examenul maturitatii. Din cei 3.574 de elevi inscrisi, 23 % provin din seriile anterioare

Peste 1.000 de liceeni brasoveni nu se regasesc pe listele candidatilor la Bacalaureat. Motivul este ca au corigente, medii neincheiate sau cunostinte insuficiente pentru examenul maturitatii. Din cei 3.574 de elevi inscrisi, 23 % provin din seriile anterioare. Cei care s-au prezentat la examen au sustinut ieri proba orala la Limba romana.

Aproape 169 de mii de elevi de clasa a XII-a s-au inscris la bacalaureatul din aceasta sesiune la nivel de tara, cu circa 7.000 de elevi mai multi fata de anul trecut. Daca in judetul Brasov, la inceputul anului scolar 2014-2015 erau inscrisi in ani terminali 4.601 elevi, pentru sustinerea bacalaureatului s-au inregistrat doar 3.574 de liceeni. Maria Szabo, inspector scolar general adjunct ISJ Brasov, este convinsa ca foarte multi nici nu s-au inscris, amana sau si-au dat seama ca BAC-ul nu este o joaca si probabil ca nu sunt pregatiti inca.

Luni, toti elevii de clasa a XII-a au sustinut competentele lingvistice de comunicare orala in Limba romana. Elevii au identificat elementele de continut, au precizat caracteristicile emitatorului si receptorului ori si-au exprimat opinia despre subiecte generale. bac7

Elevii de la Colegiul National „Unirea” s-au pregatit intens pentru proba de astazi, astfel incat, lasand deoparte emotiile firesti, nu au intampinat probleme.

Pana pe 10 iunie se va desfasura proba orala la Limba romana iar in intervalul 10-12 iunie se va sustine evaluarea orala in Limba materna. In perioada 15-19 iunie va fi proba competentelor digitale iar ultima evaluare orala va fi cea de competente lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, in intervalul 22-26 iunie. Pentru probele orale se acorda calificative care atesta nivelul de competenta. Din 29 iunie vor incepe probele scrise.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.