Benzi turbo in giratoriile din Brasov

Benzi turbo in giratoriile din Brasov

0 1795

Municipalitatea reface marcajele in sensurile giratorii, pentru o mai buna fluența a traficului si pentru a evita incidentele intre soferi. In locul benzilor concentrice vor exista benzi turbo, care asigura o directionare mai eficienta catre iesirile din sens, dar si benzi cu linie continua

Municipalitatea reface marcajele in sensurile giratorii, pentru o mai buna fluența a traficului si pentru a evita incidentele intre soferi. In locul benzilor concentrice vor exista benzi turbo, care asigura o directionare mai eficienta catre iesirile din sens, dar si benzi cu linie continua.

Conducatorii auto care vor ignora linia continua risca 6 puncte de penalizare si amenzi de pana la 700 de lei.

Pentru ca au fost numeroase discuții legate de circulația in intersecțiile cu giratie din oras, reprezentanții Primariei s-au intalnit cu cei ai Poliției Rutiere, ai unor școli de șoferi.

La intalnire au fost si participanti Facultații de Autovehicule Rutiere din cadrul Universitații Transilvania, pentru a gasi soluții optime in acest sens. Daca pana acum sensurile giratorii au fost marcate cu benzi concentrice in jurul rondului, de saptamana aceasta, in funcție de specificului fiecarui giratoriu, vor fi marcate benzi turbo.

giratoriu1

Este vorba despre acel tip de banda care te direcționeaza spre banda de ieșire corespunzatoare din sens. Se vor amenaja și benzi cu linie continua, care nu le vor mai permite șoferilor care circula in interiorul rondului sa taie calea participanților la trafic de pe benzile exterioare ale sensului.

Va fi analizata geometria fiecarui sens giratoriu, precum si capacitatea de circulatie pe benzi, in fiecare intersectie. Noile marcaje vor fi trasate in functie de situatia din fiecare intersectie. Cei care nu vor ține cont de linia continua vor risca sancțiunea din Codul Rutier prevazuta pentru aceasta fapta: 6 puncte de penalizare, dar și o amenda de pana la 700 de lei.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.