Camera Deputatilor impotriva arestarii preventive a deputatului Ion Ochi!!!

Camera Deputatilor impotriva arestarii preventive a deputatului Ion Ochi!!!

0 561
Deputatii au respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie pentru retinerea si arestarea parlamentarului Ion Ochi, cu 108 voturi pentru si 152 impotriva.
In plen se aflau 276 de deputati prezenti, astfel ca pentru aprobarea cererii ar fi fost nevoie de 139 de voturi „pentru”.
„Doamnelor si domnilor deputati, nu credeam vreodata sa ajung sa fiu un obiect de spectacol mediatic. E trist sa ajungi in fata Parlamentului, sa fii nevoit sa te dezvinovatesti atunci cand esti nevinovat. Am toata deschiderea fata de justitie. Nu consider ca este un gest de curaj sa mergi in fata instantei, ci e un gest de normalitate”, a declarat Ion Ochi
„Ca parlamentar, cand vine vorba despre libertatea unui om, nu voi fi niciodata de acord ca exceptia sa devina regula”, a adaugat insa deputatul.
Parlamentarul le-a spus colegilor sai, de la tribuna Camerei, ca drumul a carei reabilitare l-au adus sub ancheta DNA nu mai fusese reabilitat de 30 de ani iar „oamenii se plangeau ca le sunt afectate casele”.
„Cand am propus reabilizarea acestui drum am avut in vederea interesului cetatenilor”, a insistat Ion Ochi.
Acesta a argumentat si ca a mai avut un dosar deschis pe aceasta tema in perioada 2012-2014, dar din care a fost scos de sub urmarirea penala in 2014 de DNA Brasov, fiind redeschis apoi prin adaugarea acuzatiei de mita.
Controversa asupra VOTULUI – RESPINGERE vs CONSTATARE
Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a anuntat, la finalul Biroului Permanent, ca va fi redactata de catre Camera Deputatilor o hotarare de constatare a votului in cazul deputatului PSD Ion Ochi, care va fi publicata in Monitorul Oficial.
„Au fost discutii in Biroul Permanent referitoare la decizia CCR cu publicarea hotararii luate cu privire la dl deputat Ochi. Se va publica o hotarare de constatare a votului in Monitorul Oficial”, a declarat Ciolacu.vot cu bila
Liderul grupului PSD, Marian Neacsu, a precizat ca aceasta hotarare „pur si simplu va constata rezultatul votului”.
„Noi nu putem sa redactam o hotarare de respingere a cererii DNA, pentru ca ar fi un nonsens, motiv pentru care acea hotarare pe care o va semna presedintele de sedinta este o hotarare care pur si simplu constata rezultatul votului”, a explicat Neacsu.Nu a fost un vot la fel de emotional ca in cazul domnului Borbely. Cred ca de data asta argumentele juridice pe care le-a prezentat domnul Ochi au reusit sa creeze acel nivel de emulatie suficient pentru ca o parte din colegi sa nu voteze. Eu am respectat punctul de vedere al Comisiei Juridice (Comisia Juridica a dat raport de aprobare a cererii – n.r.), pentru ca acolo sunt juristi care au avut acces la dosar. Opinez ca punctul lor de vedere reflecta mai degraba adevarul. raportul fiind de admitere, eu sunt un parlamentar din cei 380 ca de fiecare data am votat in favoarea solicitarii” a declarat el jurnalistilor.

Intrebat daca ar fi de acord ca votul la cererile Justitiei sa nu mai fie secret (in prezent este vot secret cu bile – n.r.) , Neacsu a precizat: „Este o problema de constiinta mai degraba decat de vizibilitate”.
„Noi am avut in discutia sedintei de grup de luni aceasta tema, colegul nostru a venit a incercat sa ne explice argumente juridice. Am recomandat sa votam asa cum am convenit in decembrie si ianuarie in favoarea cererii procurorului general. A arunca anatema numai catre un singur grup parlamentar este facil. Aritmetica asta este destul de discutabila. Eu opinez ca au fost colegi din toate grupurile parlamentare, o buna parte dintre colegi din taote grupurile parlamentare au retineri cand este vorba de aceste categorii de voturi.
Sunt de acord ca parlamentul sa se pronunte si sa se exercite acest drept. Asupra motivelor de fond evident ca nu este problema noastra sa ne pronuntam. I-am recomandat luni colegilui meu sa mearga in instanta, sa isi dovedeasca nevinovatia acolo” a declarat Neacsu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.