Râşnoveanul Daniel Diaconu a trecut direct la foştii săi adversari, repectiv PNL...

Râşnoveanul Daniel Diaconu a trecut direct la foştii săi adversari, repectiv PNL Brașov

0 589

Râşnoveanul Daniel Diaconu a trecut direct la foştii săi adversari, repectiv PNL Brașov
Daniel Diaconu, consilier local la Râșnov, fost vicepreședinte la PER și candidat la Primăria Râșnov a trecut de săptămâna trecută la PNL. La alegerile din urmă cu patru ani, Daniel Diaconu a obţint un scor bun, reusind performanţa să se claseze pe locul doi, peste candidatul PSD care şi-a incercat norocul, însă ca… independent.
Asta deoarece oficial la nivelul Rânovului, Daniel Diaconu a avut şi sustinerea PSD-ALDE. La rândul său actualul primar, Liviu Butnariu a avut sprijinul predecesorului său, actuaul preşedinte al Consiliului Judetean, Adrian Vestea, care a făcut un tur de forţă pentru a-şi sprijini cel pe care el l-a desemnat drept ,,urmaş”.

Cu toate acestea scorul a fost foarte strâns, Liviu Butnariu a obţinut 51,7 % iar Daniel Diaconu – 42 %, restul fiind împărţit între ceilalţi candidaţi. Acum Diaconu a trecut în tabăra foştilor adversari, respectiv la PNL. 
Colegiii din presă spun că plecarea lui Diaconu nu a suprins prea mult pe cunoscătorii în politică. ,,În ultima perioadă, acesta era tot mai apropiat de liberali și ca ”doctrină” și ca ”business”. Iar când îmbini politica cu afacerile…rezultatul este o viață mai bună, fără griji. Probabil o promisiune cu… funcții l-a determinat pe fostul ecologist să schimbe macazul. Știe toată lumea cum funcționează aceste mișcări…” spun şi cei de la Transilvania 365.

Este foarte probabil să fie adevărat deoarece bazinul electoral al consilierului Diaconu numai din… votanţi penelişti nu era format. Dar atâta timp cât confortul personal este mai bun, iar garanţia unui nou mandat asigurată, restul mai puțin contează.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.