Avocat din baroul Braşov trimis în judecată de DNA pentru o delapidare...

Avocat din baroul Braşov trimis în judecată de DNA pentru o delapidare de 1,2 milioane lei

0 559

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in lipsa, a inculpatului Lucian Batranu, la data faptelor avocat in Baroul Brasov, care este acuzat de savarsirea a patru infractiuni de participatie improprie sub forma instigarii la comiterea infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit de procurori, se mentionează faptul că, în perioada 2013 – 2015, inculpatul Lucian Batranu, în calitate de avocat, cu ocazia punerii in aplicare a patru dosare de executare silită, l-ar fi determinat pe un executor judecatoresc să-şi incalce, fără vinovaţie, atribuţiile de serviciu prevăzute în legislaţia primară, în sensul de a-i elibera sume de bani totalizând 1.243.211 lei, cu titlu de onorariu.

În acest context, inculpatul Lucian Batrinu ar fi depus cereri în numele creditorilor, la care ar fi anexat documente esenţiale care puteau să creeze convingerea, pentru executorul judecatoresc, ca demersurile judiciare la care se refereau proveneau de la chiar titularii drepturilor a caror executare silită se solicita: titluri executorii, împuterniciri avocaţiale şi contracte de asistenta juridica.

Concret, inculpatul ar fi creat executorului judecatoresc falsa reprezentare că acţionează în numele şi cu consimţământul creditorilor, deşi, în realitate, acesta nu a avut niciodată mandat expres, special, în temeiul căruia să aibă dreptul să încaseze sume de bani provenite din executarile silite.

În cauza, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi asupra conturilor bancare aparţinând inculpatului Lucian Batranu şi executorului judecătoresc. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Brasov, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în această cauză.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.