185 de mii de lei pentru un studiu de fezabilitate privind pietonalul...

185 de mii de lei pentru un studiu de fezabilitate privind pietonalul din Răcădău

0 217

Primăria Braşov vrea să înceapă lucrările de refacerea a pietonalului din Răcădău după ce tot în acest an au fost demarate anumite lucrări pe porţiunea dinspre intersecţia cu strada Tâmpei.

O sumă frumuşică, repectiv 184.450 de lei, cu tot cu TVA pentru studiul de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Ofertele sunt aşteptate până în data de 18 decembrie.
Pe lângă partea efectivă de proiectare, câştigătorul licitaţiei va trebui să mai realizeze şi o expertiză tehnică a amenajărilor actuale, precum şi studii geotehnice, topografice şi sociologice. Toate acestea ar urma să fie realizate într-o perioadă de trei luni.

Alţi 350.000 de lei pentru modernizarea artezienelor din zonă
Pietonalul a fost amenajat în anii ’80, însă spun autorităţile, nu mai corespunde actualelor cerinţe ale locuitorilor.

De altfel, şi artezienele ar urma să fie reamenajate, pentru cea dinspre intersecţia cu strada Tâmpei, Primăria Braşov urmând să plătească aproximativ 350.000 de lei pentru a o moderniza.
Aceasta este proiectată a avea 25 de jeturi de apă şi corpuri de iluminat cu posibilitatea controlului culorilor, astfel încât pe timp de noapte să rămână o atracţie a zonei destinate relaxării şi petrecerii timpului liber.

Pentru a deveni un loc ,,mai prietenos” se doreşte reamenajarea pietonalului prin folosirea unor dale multicolore, ce va include spaţii verzi cu arbori în pavaj, unde să se poată sta la umbră, dar şi ochiuri de apă cu o adâncime mică.
De asemenea, rampele de pe pietonal ar urma să fie reconfigurate şi să devină multifuncţionale, astfel încât să poată fi folosite de persoanele cu dizabilităţi, dar şi de biciclişti sau de mamele care ies la plimbare cu cărucioarele cu copii.
Totodată, capetele pietonalului ar urma să fie amenajate ca nişte mici amfiteatre în aer liber, în care să se poată desfăşura evenimente.
I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.