,,Zilele numărate” pentru directorul DRDP Brașov, Horia Stancu

,,Zilele numărate” pentru directorul DRDP Brașov, Horia Stancu

0 421

Premierul Lodovic Orban a anunțat că va continua restructurarea instituțiilor și companiilor de stat. Șeful Guvernului, Orban, a menționat că una dintre companiile vizate este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, unde fostul ministru Transporturilor demarase în procedură de urgență procesul de selecție a administratorilor și managerului: „Am oprit acest concurs. În cursul săptămânii viitoare vom schimba consiliul de administrație. Apoi vom schimba managementul companiei, iar după acest pas, conform estimării mele, în maxim două săptămâni vom schima toți directorii regionali. Evident, în privința șefilor de secții va trebui să vedem ce stadiu contractual, să vedem dacă au fost stabiliți prin concurs. Și în cazul secțiilor, unde vom simți incompetență sau clientelism politic, nici unul dintre cei angajați pe pile sau de recomandare și care nu are capacitatea de a conduce va fi concediat”.

Proceduri modificate pentru pozitii vacante
De asemenea, el a anunțat că pentru toate pozițiile vacante se vor organiza concursuri cu o procedura care va fi modificată, astfel încât să permită o publicitate largă a concursului, dar și o transparență a procedurii. „Criteriile vor fi cunoscute de toți candidații, iar în comisiile de evaluare nu vom lăsa numai reprezentanții palierului politic, ci vom aduce și specialiști în selecția de resursă umană. De asemenea, toate interviurile vor fi filmate și postate pe site-ul instituției, astfel încât să rămână o probă”, a mai anunțat Orban

Programul de restructurare nu va fi abandonat
Totodată premierul României, Ludovic Orban, a anunțat la Brașov, în cadrul unei conferințe de presă, că va continua programul de restructurare a instituțiilor publice, început cu reducerea numărului de ministere. „Obiectivul meu a fost de a decide schimbarea tuturor acestor PSD-iști care dețineau în funcții de demnitate publică. În mare parte, acest obiectiv este realizat. În ceea ce privește aparatul funcționarilor publici, am reușit să oprim aproape în toate instituțiile concursurile trucate pe care le-au lansat președinții și ceilalți conducători de instituții publice în momentul în care am anunțat depunerea moțiunii de cenzură. De asemenea, fiecare ministru are obligația de a veni u proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea ministerului, dar și cu schema de personal a instituțiilor subordonate. Vom folosi aceste instrumente pentru a da posibilitatea ca cei care nu au ce căuta în aceste instituții să nu-și mai găsească locul. Restructurarea este cea mai simplă formă de a scăpa de cei care nu au ce căuta într-o instituție”, a declarat Orban.

Proceduri ,,viciate” blocate
În ceea ce privește companiile, Orban a precizat că la conducerea unora se află persoane stabilite în baza legislației privind managementul corporațiilor, dar sunt și unele care nu au manageri stabiliți în baza acestui act normativ. „Am oprit toate procedurile viciate, derulate pe repede înainte pe care le-au declanșat foștii miniștri în companii”, a încheiat premierul.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.