Anghel, Ţibre şi Boştină administrează Aeroportul Imaginar Ghimbav

Anghel, Ţibre şi Boştină administrează Aeroportul Imaginar Ghimbav

0 520

Nu avem Aeroport dar avem balizaj de 55 milioane de lei, racordare la Calea ferată, firmă de deszăpezire, punct vamal, Studiu de fezabilitate privind Sistemul de protecţie perimetrală  a aeroportului, aprobari de la Comisia Europeană pentru un aeroport mic, 23 de milioane de lei sprijin de la Guvern etc.
Vedeţi şi articolele:
Alţi 55 de milioane de lei pentru balizajul aeroportului de la Ghimbav
Consiliul Județean Brașov somat să lase vrăjelile cu analizele virtuale și să realizeze fizic Aeroportul Brașov
La Aeroportul Brașov, aflat încă pe hârtie, vom avea și punct vamal!!
Reeeeeeeeecord! Nu avem Aeroport dar avem firmă de deszăpezire pentru ceva ce încă nu există!

Ei bine, cum era firesc, începând de joi deţinem şi o conducerea interimară a Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

Astfel, consilierii judeţeni braşoveni au aprobat în şedinţa de plen un Consiliul de administraţie. Potrivit actului normativ amintit, acesta va fi compus din:
* Alexandru Anghel – administrator interimar, reprezentant al Consiliului Judeţean Braşov;
* Vasile Ţibre –  administrator interimar, reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice şi
* Mircea Boştină – administrator interimar din afara autorităţii tutelare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că desemnarea  acestor persoane era necesară pentru ca această regie să poată fi înfiinţată conform legislaţiei în vigoare. „Persoanele care au fost nominalizate nu vor fi remunerate şi vom face astfel încât această regie să îşi desfăşoare activitatea până în momentul în care va funcţiona aeroportul, doar pentru a reuşi să certificăm fiecare componentă a acestuia, printre care pista, căile de rulare, termina, balizaj şi toate celelalte. De asemenea, conform legislaţiei în vigoare suntem nevoiţi ca parteneriatul care va fi încheiat pentru operarea aeroportului să se realizeze între această regie şi Romatsa”.

În momentul de faţă, demersurile necesare construirii Aeroportului Braşov – Ghimbav sunt gestionate de Consiliul Judeţean Braşov prin Direcţia implementare Aeroport cu suportul celorlalte structuri ale consiliului, neexistând o entitate juridică care să fie înregistrată juridic, înfiinţată cu scopul de a desfăşura activităţi cu specific aeroportuar, entitate prevăzută expres pentru a îndeplini procedura de iniţiere a cererii de certificare a aeroportului.

Consiliul de administraţie interimar va funcţiona până la data de 31 decembrie 2019,  dată prorogată corespunzător până la organizarea şi finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.