Bilant explozia de la Vel Pitar – un mort si cinci raniti!!

Bilant explozia de la Vel Pitar – un mort si cinci raniti!!

0 949

Spectatorii de pe Stadionul Tineretului, care urmareau ultimele minute ale confruntarii FC Brasov – CSM Ramnicu Valcea au vazut ingroziti aseara, la ora 19:50, o flacara uriasa si au auzit zgomotul infernal al unei explozivii. Deflagratia aa avut loc la fabrica de paine Vel Pitar, aflata la cateva cladiri in spatele stadionului

Spectatorii de pe Stadionul Tineretului, care urmareau ultimele minute ale confruntarii FC Brasov – CSM Ramnicu Valcea au vazut ingroziti aseara, la ora 19:50, o flacara uriasa si au auzit zgomotul infernal al unei explozivii. Deflagratia aa avut loc la fabrica de paine Vel Pitar, aflata la cateva cladiri in spatele stadionului. Se pare ca explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la faina aflata in proces de productie, corelate cu ventilatia care nu a fost dimensionata la capacitatile specifice calitatii de faina prelucrata.
In momentul producerii deflagratiei in cladire se aflau 11 persoane, cinci dintre ale au scapat nevatamate si au iesit pe picioarele lor din fabrica. Sase dintre angajati au suferit arsuri. Unul dintre ei, un barbat in vexplozie vel pitar1arsta de 31 de ani, a cazut de la etajul 4 pana la etajul 1 in interiorul unui buncar dupa ce podeaua pe care statea s-a prabusit din cauza exploziei.
Pentru recuperarea acestuia, prins sub planseul prabusit, echipajele ISU au intervenit cu cordeline iar interventia a durat mai bine de o ora. Barbatul suferise politraumatisme si arsuri multiple; dupa ce a fost intubat a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean, unde se aflau si celalalte victime ale exploziei.
Dintre acestea, trei au arsuri ale cailor aeriene si sunt internate la Sectia de chirurgie Plastica, iar doua sunt intubate cu arsuri ale cailor aeriene la Terapie Intensiva (ATI).
Din nefericire, din pricina ranilor grave, barbatul a decedat.
Azi noapte, Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Nicolae Dantes Bratu, a ajuns la locul exploziei iar o echipa de specialisti de la INSEMEX Petrosani expertizeaza in acest moment deflagratia.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.