30 de zile de arest pentru primarul Branului

30 de zile de arest pentru primarul Branului

0 1427

Primarul comunei Bran a prins luand 5.000 de lei mita. Gheorghe Hermeneanu a fost retinut miercuri pentru 24 de ore dupa ce a fost surprins in flagrant in timp ce primea banii de la reprezentantul unei societati comerciale, pentru a inlesni un contract pentru ornamentele de sarbatori

Primarul comunei Bran a prins luand 5.000 de lei mita. Gheorghe Hermeneanu a fost retinut miercuri pentru 24 de ore dupa ce a fost surprins in flagrant in timp ce primea banii de la reprezentantul unei societati comerciale, pentru a inlesni un contract pentru ornamentele de sarbatori. La intrarea in Tribunalul Brasov unde procurorii au cerut arestarea lui, edilul branean a sustinut ca totul a fost o capcana. O ora mai tarziu, magistratii Tribunalului au emis pe numele lui Hermeneanu un mandat de arestare preventiva pentru 30 zile. Avocatul edilului a contestat pe loc decizia.
Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Brasov sustin ca suma de 5.000 reprezenta aproximativ 10% din valoarea unui contract de prestari – servicii de amplasare a instalatiilor ornamentale in comuna Bran, cu ocazia sarbatorilor de iarna.catuse
Procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Gheorghe Hermeneanu pentru luare de mita si au dispus retinerea pentru 24 de ore.
Joi edilul din Bran a ajuns in fata judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva.
Procurorii au beneficiat in aceasta cauza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si a Directiei de Operatiuni Speciale.
Urmarirea penala a fost efectuata impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Brasov. Hermeneanu este la cel de-al treilea mandat al comunei Bran, pe care o conduce din anul 2004.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.