260 de brasoveni au donat ieri sange pentru victimele incendiului

260 de brasoveni au donat ieri sange pentru victimele incendiului

0 641

Brasovenii s-au mobilizat exemplar si s-au prezentat luni dimineata la Centrul de Transfuzii Sangvine intr-un numar foarte mare. 260 de persoane au ales sa ii ajute pe cei care se lupta pentru viata pe patul de spital, in urma tragediei petrecute in clubul care a luat foc in centrul Bucurestiului

Brasovenii s-au mobilizat exemplar si s-au prezentat luni dimineata la Centrul de Transfuzii Sangvine intr-un numar foarte mare. 260 de persoane au ales sa ii ajute pe cei care se lupta pentru viata pe patul de spital, in urma tragediei petrecute in clubul care a luat foc in centrul Bucurestiului.
Cei mai multi donatori de la Brasov sunt tineri, constienti si ei, ca ar fi putut fi in locul victimelor din capitala. Politistii din judet, elevii de la Aviatie, dar si cativa fotbalisti brasoveni se vor prezenta si ei saptamana aceasta la centrul de transfuzii.
15 voluntari de la Facultatea de Medicina vor da o mana de ajutor personalului centrului timp de doua saptamani.
Dr. Laurentia Florea, directorul Centrului de Transfuzii Sangvine Brasov, declara ca se
astepta ca si brasovenii sa raspunda dupa tragedia de la Bucuresti si confirma faptul ca au venit foarte multi sangetineri. Cei mai multi donatori sunt liceeni si studenti.
Au venit sa doneze sange pentru cei care duc o lupta pentru supravietuire in urma incendiului violent izbucnit in clubul din centrul capitalei. Se gandesc ca puteau fi chiar ei in locul celor 30 de tineri care au murit sau al celor internati in spital, in stare grava.
Studentii de la Medicina s-au implicat si ei si au ajutat personalul de la Centrul de Transfuzii sa faca fata numarului mare de donatori. 15 voluntari care deruleaza semestrial in Brasov „Campania „Doneaza sange.
Fii erou” au reusit sa adune intr-o singura zi 50 de donatori.
Foarte multi brasoveni sunt programati sa doneze sange si in zilele urmatoare. Sangele recoltat va fi trimis la Bucuresti daca spitalele de acolo vor cere acest lucru.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.