Plan de mobilitate pentru fluidizarea Brasovului

Plan de mobilitate pentru fluidizarea Brasovului

0 1687

Cele mai mari probleme vor exista – potrivit specialistilor – in intersectia de la Darste, unde DN 1 se intalneste cu ocolitoarea Brasovului si DN 1A spre Sacele, intersectia de la Maternitate, intersectia de la Gara Brasov si intersectia de la Gemenii.

Chiar daca acum Brasovul este singurul oras mare din Romania in care se circula fara probleme majore, specialistii spun ca in 5 ani ar putea exista zone blocate in centrul orasului si in 15 ani chiar un trafic infernal, daca nu se vor lua masurile necesare. Cele mai mari probleme vor exista – potrivit specialistilor – in intersectia de la Darste, unde DN 1 se intalneste cu ocolitoarea Brasovului si DN 1A spre Sacele, intersectia de la Maternitate, intersectia de la Gara Brasov si intersectia de la Gemenii.
Zonele Teatrul Sica Alexandrescu si Patria ar putea fi blocate in 5 ani iar pana in 2030 ar putea fi mari probtrafic bvleme si la Onix, Complexul Mare de la Astra si intersectia strazii Harmanului cu Drumul Coresi.
Specialistii au gasit si solutiile pentru ca traficul sa se desfasoare si pe viitor cat mai fluent.
In plus, acestia s-au gandit cum ar putea scadea riscul de accidente in care sunt implicati pietoni si cum ar putea fi rezolvate problemele legate de parcare.
Pentru centrul Istoric, solutia propusa este construirea unui pasaj subteran in genul celui care este in curs de amenajare la Rasnov. Acesta ar urma sa fie de la SIF Transilvania pana la Casa Armatei iar sub Tampa ar urma sa fie desfiintata parcarea si sa ramana doar o promenada unde brasovenii sa poata iesi la o plimbare placuta fara sa fie deranjati de mijloace de transport.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.