Enoriasii brasoveni s-au rugat de Sfantul Mucenic Dimitrie

Enoriasii brasoveni s-au rugat de Sfantul Mucenic Dimitrie

0 520

Biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie si Cuviosul Dimitrie cel Nou din Tractorul si-a sarbatorit ieri ocrotitorul. Zeci de credinciosi au participat la slujba oficiata de mai multi preoti. Ceremonia a inclus inconjurul bisericii, moment in care biserica si enoriasii au fost binecuvantati

Biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie si Cuviosul Dimitrie cel Nou din Tractorul si-a sarbatorit ieri ocrotitorul. Zeci de credinciosi au participat la slujba oficiata de mai multi preoti. Ceremonia a inclus inconjurul bisericii, moment in care biserica si enoriasii au fost binecuvantati.
Sf. Dimitrie, care a preferat sa isi piarda viata decat sa se lepede de credinta, este un exemplu spiritual pentru toti crestinii.
Praznicul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, considerat aparatorul ostilor si patronul pastorilor, a fost sarbatorit luni la Biserica din Tractorul, al carui hram il poarta. biserica enoriasi
Fiu al prefectului din Tesalonic, a fost numit datorita calitatilor sale, guvernator al Tesalonicului, dupa moartea tatalui sau.
Mai tarziu, imparatul Maximian a aflat ca Dimitrie este crestin si s-a maniat.
Marele mucenic a marturisit in fata imparatului ca este crestin si a defaimat inchinarea paganeasca.
Pentru aceste vorbe, a fost inchis in temnita si ucis cu sulita.
Peste 10 preoti au oficiat slujba religioasa, iar la final, impreuna cu enoriasii, au facut inconjurul lacasului de cult.
Peste 6.000 de brasoveni, majoritatea barbati, si-au serbat ieri ziua de nume.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.