„Days of Clusters” la Alt Festival

„Days of Clusters” la Alt Festival

0 586

Peste 100 de participanti din 16 tari europene au discutat la Festivalul de Tehnologie ALT de la Brasov despre smart, inovare si design. Reprezentantii a 17 clustere din Turcia, Bulgaria, Macedonia, Anglia, Spania, Ungaria, Polonia, Serbia si Danemarca au participat joi la Conferinta Internationala „Days of Clusters”

Peste 100 de participanti din 16 tari europene au discutat la Festivalul de Tehnologie ALT de la Brasov despre smart, inovare si design. Reprezentantii a 17 clustere din Turcia, Bulgaria, Macedonia, Anglia, Spania, Ungaria, Polonia, Serbia si Danemarca au participat joi la Conferinta Internationala „Days of Clusters”.
Steve Harding, de la Universitatea Birmingham, UK, a vorbit despre designul pentru Europa. Britanicul a mai fost in Romania in 2003 iar acum a observat o schimbare fantastica in ceea ce priveste tehnologia si inovarea.
Principalul subiect dezbatut a fost industria creativa, dar s-a vorbit si despre solutiile de dezvoltare a economiei in intreg spatiul european. Sectorul public, institutiile si comunitatea de afaceri formeaza un ecosistem al clusterelor, care poate produce o dezvoltare economica sustenabila.clustere1
Danka Milojkovic, co-organizator Alt Festival, Cluster House Serbia, considera ca Romania se afla intr-un stadiu avansat in tehnologie si sprijinirea tinerilor antreprenori sa formeze start-up-uri si incubatoare de afaceri.
Organizatorii se asteapta ca pe langa protocoalele de cooperare formale care se vor semna in aceste zile, sa fie generate inceputurile unor colaborari intre clustere, mediul academic si cel privat.
Cea de-a doua editie a primului festival de tehnologie din Romania va aduce in total la Brasov peste 200 de reprezentanti ai clusterelor din Europa Centrala si de Sud Est.
Ziua de vineri va fi dedicata networkingului si rezolvarii problemelor cu care se confrunta in general clusterele din Europa Centrala si de Sud Est. Scopul principal al evenimentului este construirea unor legaturi strategice cu alti jucatori importanti din aceasta zona de interes

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.