Tosca a fost jucata sambata pe scena Operei Brasov

Tosca a fost jucata sambata pe scena Operei Brasov

0 518

Capodopera lui Giacomo Puccini, dupa un libret scris de Luigi Illica si Giuseppe Giacosa, inspirat de drama „La Tosca“ de Victor Sardou a avut premiera pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi“ din Roma

Capodopera lui Giacomo Puccini, dupa un libret scris de Luigi Illica si Giuseppe Giacosa, inspirat de drama „La Tosca“ de Victor Sardou a avut premiera pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi“ din Roma.
In rolul titular a evoluat soprana romana Hariclea Darclée, pentru care compozitorul a compus, in mod special, la rugamintea artistei, aria „Vissi d´arte“, devenita astazi una dintre cele mai indragite arii de opera. Montarea in premiera pentru Opera Brasov a fost facuta, in urma cu doi ani, dse regizorul italian Matteo Mazzoni.
opera1Sambata, in rolul Floriei Tosca, spectatorii s-au reintalnit cu soprana Ioana Margarit, in timp ce lui Scarpia i-a dat viata Lucian Petrean, invitat de la Opera Nationala Romana din Cluj. Rolul lui Mario Cavaradossi a fost interpretat de un alt invitat de onoare al Operei Brasov, tenorul mexican Hector Lopez.
Alaturi de ei au mai urcat pe scena: Marian Reste (Angelotti), Lorand Cristian (Sacristanul), Nicolae Zaharia (Sciarrone), Mugurel Oancea (Spoletta), Irinel Felea (Temnicerul), Mariana Lazar (Pastorul), Diana Dragan (Statuia).
Si-au dat concursul corul si orchestra Operei, sub bagheta dirijorului clujean Adrian Morar, si copiii Corului „Unison“, dirijati de George Dumitrascu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.