Moldoveni de peste Prut pe băncile Şcolii Profesionale Kronstadt

Moldoveni de peste Prut pe băncile Şcolii Profesionale Kronstadt

0 197

Este una din concluziei misiunii pe care Camera de Comerț și Industrie Brașov a desfășurat-o în Republica Moldova în urmă cu câteva zile

Elevi ai școlilor din Republica Moldova s-ar putea pregăti la Școala Profesională Kronstadt. Este una din concluziei misiunii pe care Camera de Comerț și Industrie Brașov a desfășurat-o în Republica Moldova în urmă cu câteva zile.
Misiunea de la Chișinău, organizată în perioada 4-7 octombrie, a avut loc la 100 de ani de la crearea Camerei de Comerț și Industrie din Moldova și la 25 de ani de la crearea Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă CCI Republica Moldova.
Pe lângă temele economice s-a adus în discuție și sistemul dual de învățământ.
Potrivit lui Silviu Costea, președinte CCI Brașov, delegaţia speră să facă o punte între aceste școli profesionale pentru a atrage pe viitor la Brașov mai multă forță de muncă din partea Republicii Moldova.
Interesul pentru a studia în sistem dual este foarte ridicat în Republica Moldova. Pentru ca elevii moldoveni să fie școlarizați la Brașov, costurile trebuie asumate de către toți factorii implicați.
În urma discuțiilor purtate la Chișinău mai multe firme și-au manifestat interesul de a deschide birouri în capitala Republicii Moldova, în special pentru a recruta absolvenți ai Universității Tehnice din Chișinău.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.