Tetkron ar putea intra in insolventa!

Tetkron ar putea intra in insolventa!

0 876

Este unul din scenariile in care s-ar putea finaliza blocajul in care se gaseste in momentul de fata sistemul de termoficare al Brasovului. Propunerile inaintate de furnizorul de agent termic Bepco nu au fost aprobate de membrii adunarii generale a actionarilor Tetkron

Este unul din scenariile in care s-ar putea finaliza blocajul in care se gaseste in momentul de fata sistemul de termoficare al Brasovului.
Propunerile inaintate de furnizorul de agent termic Bepco nu au fost aprobate de membrii adunarii generale a actionarilor Tetkron. Pana la gasirea unei solutii, 8000 de apartamente din oras continua sa ramana fara apa calda si caldura.
Consilierii locali s-au reunit luni intr-o noua sedinta AGA pentru a lua in discutie oferta de reesalonare a datoriilor propusa de Bepco, agreata si de furnizorul de gaz. Tetkron ar trebui sa achite imediat, din totalul restantelor de 19 milioane de lei pe care le-a acumulat catre Bepco, suma de 2,9 milioane de lei. Propunerea a fost respinsa de municipalitate, asa cum s-a intamplat si cu solicitarea de constituire a unei garantii in valoare de 4,5 milioane de lei. In aceste conditii, factorii de decizie se pregatesc chiar si de intrarea in insolventa a societatii Tetkron, confirma viceprimarul Ciprian Bucur.CIPRIAN BUCUR VP Bv
Noi negocieri vor avea loc si in zilele urmatoare. O decizie finala este asteptata martea viitoare termen pana la care se va discuta cateva contraoferte ale Tetkron catre Bepco. Una din ele invita Bepco sa preia pierderile de pe reteaua de transport si distributie.
O alta contraoferta a AGA Tetkron ar fi ca societatea sa primeasca de la firma Bepco centrala termica din Noua unde sa se faca investitii astfel incat brasovenii care stau in aceasta zona a orasului sa beneficieze de apa calda si caldura. Tetkron ar urma sa gaseasca spatii disponibile si in cartierul Tractoru pentru a debloca furnizarea de energie termica si in acest cartier.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.