Cerbul de Aur : Echilibru în Concursul internațional de interpretare; în a...

Cerbul de Aur : Echilibru în Concursul internațional de interpretare; în a doua seară, la recitaluri, Amy Macdonald a ridicat publicul în picioare!

0 265

A început Concursul internațional de interpretare la Cerbul de Aur 2018! Competiția propriu zisă, a relevat un echilibru evident între cei 18 soliști, veniți din 15 țări. Cei care au interpretat melodia în limba română, au dovedit că o stăpânesc foarte bine și s-au descurcat admirabil! Ceilalți, care, în prima seară, au cântat cealaltă melodie, vor avea de trecut obstacolul limbii române în a doua seară de concurs, adică vineri, când ordinea intrării concurenților pe scenă se va inversa. Astfel, vor cânta, în ordine : Raluca Blejuşcă (România), Dinaya (Kazakhstan), Dora Gaitanovici (România), Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), Damiano Borgi (Italia), Jorge Gonzalez (Spania), Lidia Isac (Republica Moldova), Omer Netzer (Israel), Olivier Kaye (Belgia), Basti (San Marino), Inis Neziri (Albania), John Karayiannis (Cipru), Tiziana Camelin (Italia), Ovidiu Anton (România), Amaliya Margaryan (Armenia), Karl William Lund (Marea Britanie), Antonia Gigovska (Macedonia), Kelly Joyce (Franţa)

Pe 1 septembrie, la Gala Festivalului, vom afla câştigătorii Concursului internaţional de interpretare. Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, şi cele trei premii de pe podium, la această ediţie aniversară, concurenţii mai mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; Premiul Braşovului; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Evoluţia concurenţilor din prima seară, s-a intercalat cu recitalurile susținute de Linda şi Flavius Teodosiu şi Amy Macdonald. Ultima, a ridicat publicul în picioare, prin vivacitatea interpretării, prin mișcarea scenică și prin tonusul ridicat care i-a însoțit evoluția. După recital, publicul a ovaționat-o, scandând ,,Amy!, Amy!”, însă artista nu a mai revenit pe scenă, așa cum ar fi dorit spectatorii…Seara a doua s-a încheiat cu un alt recitat așteptat și aplaudat, cel al Loredanei!
Vineri, a doua apariție a concurenților pe scena Cerbului de Aur 2018, va fi însoțită de recitalurile susținute de James Blunt, Delia și Horia Brenciu.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.