OPC a fost impiedicat sa controleze o gradinita privata

OPC a fost impiedicat sa controleze o gradinita privata

0 878

Gradinita privata mascata sub denumirea de club pentru copii in cartierul Astra. Este ceea ce au descoperit comisarii de la Protectia Consumatorului, carora patronii nu le-au permis accesul in interior. La amenda pentru practicarea unei activitati neacreditate, inspectorii vor adauga si sanctiunea pentru obstructionarea actiunii de control

Gradinita privata mascata sub denumirea de club pentru copii in cartierul Astra. Este ceea ce au descoperit comisarii de la Protectia Consumatorului, carora patronii nu le-au permis accesul in interior. La amenda pentru practicarea unei activitati neacreditate, inspectorii vor adauga si sanctiunea pentru obstructionarea actiunii de control.
In baza informatiilor primite din partea unor parinti, comisarii OPC s-au deplasat in cartierul Astra, in cadrul programului de verificare a spatiilor din invatamantul privat.
Desi unitatea afiseaza o placuta cu denumirea de gradinita, reprezentantii spatiului privat pretind ca este doar de un club. Banuielile inspectorilor ca activitatea este una ilegala a fost intarita si de refuzul partronilor de a se supune controlului.
„In aceasta locatie nu ne-a fost permis accesul, e clar ca sunt lucruri pe care doresc sa le ascunda, incearca sa foloseasca si sa eludeze legea prin diferite tertipuri de a folosi alte denumiri, in loc de cea de gradinita”, a spus comisarul sef Sorin Susanu, seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului.opc gradi hepa
La fata locului s-a deplasat si o echipa mixta, formata dintr-un jandarm si un politist.
Nici in aceste conditii, patronii nu s-au lasat controlati de comisari, atitudine care le va aduce amenzi usturatoare din partea Protectiei Consumatorului.
Seful OPC a precizat ca, pe langa sanctiunile normale date pentru obstructionarea organului de control care pot ajunge pana la 30.000 de lei, OPC va lua legatura si cu celelalte institutii abilitate pentru a opri functionarea ilegala a unitatii.
Inspectorii spune ca nici elementele de joaca montate in curtea unitatii nu sunt adresate grupei de varsta pentru copiii pe care i-au vazut in institutie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.