CN „Dr. Ioan Meșotă” – cel mai căutat pentru înscrierea în clasa...

CN „Dr. Ioan Meșotă” – cel mai căutat pentru înscrierea în clasa a V-a

0 679

Bătălie mare pentru un loc la colegiile din județ. În cinci colegii naționale au avut loc ieri examenele pentru admiterea în clasa a V-a. Cea mai mare concurență a fost și anul acesta la Colegiul "Dr. Ioan Meșotă”

Bătălie mare pentru un loc la colegiile din județ. În cinci colegii naționale au avut loc ieriexamenele pentru admiterea în clasa a V-a. Cea mai mare concurență a fost și anul acesta la Colegiul „Dr. Ioan Meșotă” . 138 de copii s-au înscris în speranța de a prinde unul din cele 30 de locuri.
În total, aproape 500 de copii din școlile gimnaziale au încercat să facă gimnaziul la colegiu.
Sute de părinți au așteptat ieri ca examenul de 1 oră i jumătate să se finalizeze pentru a termina în sfârșit cu emoțiile.
O oră și jumătate, timp în care elevii care au terminat clasa a patra au avut de rezolvat 6 exerciții și probleme la matematică și de analizat mai multe cerințe la limba română.Cea mai mare bătăie s-a dat clar la Meșotă. Au fost mai mult de 4 înscriși pentru un loc. Iar asta a însemnat și multe emoții.
Unii au ieșit plângând în timp ce pentru alții, examenul nu a părut chiar atât de dificil.
Cum la Meșotă e program exclusiv de dimineață mulți recunosc că acesta este unul din principalele motive pentru care au optat pentru colegiul din Centrul Civic.
În total pentru clasa a cincea a colegiile naționale din județul Brașov care nu au în structură învățământ primar Inspectoratul Școlar a aprobat câte o clasă. Asta înseamnă că cei 478 s-au luptat pentru un loc pe cele 150 de locuri aprobate.
Concurență mare la admiterea pentr clasa a V-a a fost și la Colegiu Andrei Șaguna cu peste 80 de candidați și la Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil unde s-au înscriși 130 de elevi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.