Donatie importanta pentru Maternitatea Brasov

Donatie importanta pentru Maternitatea Brasov

0 472

Organizatia Salvati Copiii au adus un ventilator pentru suport respirator pentru nou-nascuti care va fi folosit pe sectie de terapie intensiva neonatologie. Donatia este o gura de oxigen pentru micutii de citeva grame care se lupta pentru viata lor in fiecare secunda. Echipamentul donat ieri Spitalului de Obstetrica si Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbarcea” din Brasov valoreaza 80.000 de lei.

Organizatia Salvati Copiii au adus un ventilator pentru suport respirator pentru nou-nascuti care va fi folosit pe sectie de terapie intensiva neonatologie. Donatia este o gura de oxigen pentru micutii de citeva grame care se lupta pentru viata lor in fiecare secunda.
Echipamentul donat astazi Spitalului de Obstetrica sGinecologie „Dr. Ioan Aurel Sbarcea” din Brasovvaloreaza80.000 de lei. Anual in Maternitatea Brasov au nevoie de suport respirator aproximativ 100 de copiii prematur. Donatia a venit intr-un moment oportun.
Cel mai mic copilas care se afla in ingrijire in prezent pe sectia de terapie intensiva are 26 de saptamini si doar 500 de grame greutate.
Vedeta de televiziune Andreea Raicu prezenta la Brasov sustine si alte campanii lansate de Salvati Copiii. „Imi doresc foarte tare sa contribui la un proces de constientizare asa incit femeile care sunt insarcinate sa inteleaga cit de importanta este supravegherea sarcinii pentru ca cel mai mare procent al mortalitatii infantile vine din partea rurala unde nu sunt atit de multe informatii unde nu este atit de mare atentia pentru sarcina”, a spus Raicu la Brasov.maternitate raicu

Actiunea caritabila de la Brasov deschide seria unor dotari in valoare de peste 264.000 de lei, ce vor avea loc in urmatoarea perioada, in patru maternitati din centrul tarii – in Brasov, Sibiu, Targu-Mures si Cluj.
Eforturile org-lui vin in contextul in care Romania detine in continuare primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea infantila iar un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, 1628 de cazuri in 2014 iar 33 % dintre aceste decese ar fi putut fi prevenite.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.