Proprietarii în vârstă, victime ideale pentru meșterii țepari

Proprietarii în vârstă, victime ideale pentru meșterii țepari

5 1753

Asociaţia Liga Meşteşugarilor este bănuită de înşelăciune şi muncă la negru. Aşa-zişii meşteri au fost reclamaţi la Protecţia consumatorului, după ce i-au cerut unui pensionar din centrul oraşului 150.000 de lei pentru un strat de şapă turnat pe 16 mp de curte

Asociaţia Liga Meşteşugarilor este bănuită de înşelăciune şi muncă la negru. Aşa-zişii meşteri au fost reclamaţi la Protecţia consumatorului, după ce i-au cerut unui pensionar din centrul oraşului 150.000 de lei pentru un strat de şapă turnat pe 16 mp de curte. Meseriaşii se dau analfabeţi când sunt întrebaţi de acte şi pretind că s-au încurcat în cifre. ITM şi Poliţia au deschise propriile dosare în acest caz.
Domnul Ion Petrescu, în vârstă de 90 de ani, este profesor universitar doctor în economie şi psihologie. Pentru o lucrare de reparaţii la locuinţa sa din Piaţa Sfatului, a încheiat un contract cu o firmă care se obliga să toarne o şapă de câţiva centrimetri, contra sumei de 1000 de lei. Firma Asociaţia Liga Meşteşugarilor cere acum de 150 de ori mai mult:
Cum clientul nu a vrut să le achite sumele imense imputate, lucrătorii au trecut la ameninţări. Ion Popescu spune că fratele patronului firmei a fost 7 ani în puşcărie, iar muncitorii au fost violenți când și-au cerut banii.Nu este prima dată când nonagenarul este înşelat. Aceeaşi firmă, Asociaţia Liga Meşteşugarilor l-a mai păcălit anul trecut când pentru o lucrare la acoperiş i-a cerut 40.000 de lei, chiar dacă semnaseră un contract de doar 1000 de lei.
Reprezentanţii societăţii pretextează că nu ştiu să scrie şi să citească, nu cunosc valoarea banilor şi s-au încurcat în cifre.
După ce a văzut că muncitorii încearcă să-l tragă pe sfoară, bătrânul a alertat autorităţile.
Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor au solicitat reprezentanţilor firmei să prezinte toate documentele.
În acest caz, se va dispune şi o expertiză care să stabilească dacă lucrarea efectuată respectă standardele. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis la rândul lui o anchetă pentru a vedea dacă angajaţii lucrau cu forme legale. Şi poliţia analizează dacă în acest caz este vorba de înşelăciune sau pur şi simplu de o neînţelegere.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. De ce ANPC si Politia nu au luat nici o masura?Ca sa mearga inselatoria in continuare!

  2. intamplarea dumneavoastra ,,trasa la indigo”, cu ce ni s-a intamplat si noua.

  3. intamplarea dumneavoastra ,,trasa la indigo”, cu ce ni s-a intamplat si noua.

  4. LIGA MESTESUGARILOR DIN ROMANIA este intradevar cea mai mare tzeapa pe care o puteti avea daca va decideti sa efectuati lucrari de constructie de orice fel cu acestia, costurile dvs. finale variind intre DUBLU si pana la de 4 ori mai mult decat daca ati fi contactat o firma de constructii cu toate actele in regula si ati fi platit un pret mediu spre mare/metru patrat. De exemplu, daca cu o firma de constructii autorizata ati fi platit pentru un acoperis pana la 175 lei/mp (cu materialele incluse), la aceasta liga daca contractati doar manopera (adica doar mana de lucru), nu si materiale, pretul final va ajunge la 250 lei/metru patrat!!!!
    Problema mare nu este sa va feriti de ei ci sa identificati ca de fapt este vorba despre aceasta LIGA. Asta deoarece este posibil sa va dati seama ca urmeaza sa lucrati cu meseriasii acestei Ligi cand este prea tarziu. Adica dupa ce deja s-au apucat de constructia dvs.
    Va descriu in continuare modul de operare al acestei LIGI pentru a fi in cunostinta de cauza atunci cand cautati servicii sau mana de lucru:
    1. Aceasta Liga a Mestesugarilor din Romania, are anunturi pe olx.ro, anunturi postate de un anume Pop Marian (bineinteles ca este posibil sa isi schimbe ulterior utilizatorul, daca demascarea devine evidenta pentru mai multe persoane), iar numerele de telefon utilizate, cel putin in prezent sunt: 0731.243.035 si 0746.626.558. Anuntul pe olx este ca al unei firme serioase care executa acoperisuri si mansarde pentru Slobozia, Resita si Calarasi.
    2. Acest Pop, daca il contactati va promite marea cu sarea, ca face totul repede si bine si cum vrea clientul (adica are meseriasi care sa faca ce si cum doreste clientul). In prima faza, iti solicita poze ca sa vada locatia si detalii despre cum si ce doreste clientul sa obtina. Apoi imediat iti ofera niste preturi de agatat (adica preturi mici ca sa prinda fraierii) si iti spune sa te decizi repede ca sa poata sa se si apuce oamenii de lucrare, eventual a doua zi.
    3. Dupa ce te agata ca potential client, in care iti mai si flutura pe la nas ca meseriasii lor nu au nevoie sa le asiguri nimic (ei au cazare in toata tara, in locatiile lor, nu le oferi nici mancare si nici bautura) si termina repede ce au de facut, tu FRAIERUL, crezi ca in sfarsit se pot intampla si lucruri bune in Romania, si accepti sa vina meseriasii sa te rezolve. De mentionat aici ca toate discutiile au loc telefonic, cu o voce tanara si cu accent ardelenesc.
    4. Dupa ce in final esti multumit ca ai scapat si ai gasit in sfarsit o firma serioasa, in seara anterioara sosirii echipei te suna dl. Pop si te anunta ca de fapt nu pot sa ajunga meseriasii cand au zis ca vin pentru ca la lucrarea anterioara de unde vin ei (pentru ca sunt foarte ocupati) clientul a fost asa de multumit incat le-a cerut sa mai faca si alta lucrare mai mica, dar sa stai linistit, sa nu cauti alta firma sa vina sa iti rezolve treaba, pentru ca vin ei in maxim 3 zile si rezolva. Intre timp iti solicita sa le trimiti o poza a buletinului sa iti completeze un contract.
    5. Cand auzi de contract, ca un om normal la cap, soliciti sa vezi si tu continutul contractului pe care urmeaza sa-l semnezi ca si platitor, parte in contract. La aceasta solicitare, primesti raspunsul ca nu se poate, deoarece el este confidential. Insisti sa il primesti pentru ca tu esti cel care urmeaza sa-l semnezi si insista ca ti-l arata cand vine echipa la fata locului sa lucreze.
    6. In acest moment, insisti sa fii fraier si accepti ca o sa vezi contractul la fata locului. Intr-un final iti apare la usa o echipa de rromi care iti explica ca de fapt ce vrei tu ei iti pot face dar ca nu e bine si ca mai bine iti ofera ei o solutie mai usoara si care implica mai putine costuri. Acesta este un alt moment cand devii si mai fraier si ii crezi pe cuvant! Motiv pentru care oamenii se apuca de treaba si constati a treia oara (ca un fraier) ca de fapt ei nu prea au scule cu care sa lucreze. Intr-un final, peste ceva timp iti arata si contractul, un exemplar printat pe care apare LIGA MESTESUGARILOR DIN ROMANIA (din str. Romulus). ACESTA ESTE MOMENTUL LA CARE AFLATI DE FAPT CU CINE URMEAZA SA LUCRATI.
    7. Daca la acest moment nu ati avut suficiente banuieli sa renuntati la serviciile lor, atunci urmeaza sa va faca o lucrare la care va iau un avans pe loc de aproximativ 25% din suma totala pe care urmeaza sa o platiti (avans pe care vi-l va cere in cash pe loc fara sa va spuna in vreun fel cat urmeaza sa coste toata lucrarea)!!!
    8. La final, devizul de plata este scris cu pixul pe o coala alba si contine o evaluare de diverse operatiuni pe care se presupune ca le-ar fi facut si care umfla pretul de multe ori si care nu este parte din contract!!! iar in contract figureaza doar ca ati platit avansuri, nicidecum ca ati fi platit intreaga lucrare. De altfel, tot contractul nu este altceva decat o gluma proasta si nu are nicio valoare juridica.
    9. La final, cand vedeti suma totala de plata aveti optiunea sa va acceptati prostia, sa ii platiti si sa ii dati afara pe usa sau sa nu aveti acei bani sa le platiti si sa inceapa scandalul care se poate lasa cu politie si alte lucruri pe care le-ati auzit deja mai sus.
    CONCLUZIE: Oricum ar fi daca sunteti oameni de buna-credinta NU APELATI LA SERVICIILE ACESTEI LIGI pentru ca pagubele sunt mai mari decat va puteti imagina.

  5. Astia isi fac reclama prin flyere distribuite, SA NU CONTACTATI NICI UN MUNCITOR DACA ATI PRIMIT UN FLYER IN CUTIA POSTALA SAU LANGA CASA. Sunt mai multe verziuni al flyerelor, dar toate sunt de la aceeasi banditi. Eu am cazut in plasa lor si am platit o suma imensa, iar acum ma tot hartuiesc si ma suna sau vin la casa si mai vor sa „munceasca” pentru mine. Au facut o treaba oribila comparativ cu cati bani au luat. SA NU MUNCITI CU OAMENI DE ETNIE RROMA LA ACOPERISURI SAU LA ALTE CHESTII, O SA VA TREAGA TEAPA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.