176 de braşoveni raportaţi cu gripă, săptămâna trecută

176 de braşoveni raportaţi cu gripă, săptămâna trecută

0 292

Deşi numărul cazurilor a explodat şi 35 de persoane erau internate la Spitalul de Boli Infecţioase, specialiştii spun că nu putem vorbi de o epidemie

Deşi numărul cazurilor a explodat şi 35 de persoane erau internate la Spitalul de Boli Infecţioase, specialiştii spun că nu putem vorbi de o epidemie.
După ce, în ultima săptămână din ianuarie au fost înregistrate 80 de cazuri de gripă, în prima săptămână din februarie, numărul lor s-a dublat, confirmă dr. Claudia Bularca, purtător de cuvânt DSP Braşov
Specialiştii reamintesc că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. Măsuri speciale în perioada aceasta s-au impus şi la spitale – pentru unităţile medicale DSP a recomandat limitarea numărului de vizitatori la un singur vizitator per bolnav şi fiecare unitate să pună la dispoziţie papuci şi halate de unică folosinţă pentru fiecare vizitator.
Important este ca în această perioadă să vă îmbrăcaţi adecvat, să vă hidrataţi, să mâncaţi legume şi fructe şi să mergeţi la medicul de familie la primul simptom de boală, pentru un tratament corect. Dacă sunteţi deja bolnavi, staţi acasă, pentru a nu-i îmbolnăviţi pe alţii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.