Social-democrații vor mai multe grădiniţe şi staţii SMURD la Braşov

Social-democrații vor mai multe grădiniţe şi staţii SMURD la Braşov

Social democraţii vor mai multe şcoli şi grădiniţe dar şi staţii SMURD în cartierele mărginaşe. În topul listei proiectelor se află mai multe proiecte de investiţii, în condiţiile în care, în 2017 din banii repartizaţi la acest capitol în bugetul municipiului s-au cheltuit doar 7%

Social democraţii vor mai multe şcoli şi grădiniţe dar şi staţii SMURD în cartierele mărginaşe. În topul listei proiectelor se află mai multe proiecte de investiţii, în condiţiile în care, în 2017 din banii repartizaţi la acest capitol în bugetul municipiului s-au cheltuit doar 7%.
În bugetul pe 2018 consilierii locali PSD vor să ceară alocări de fonduri pentru studii de fezabilitate şi realizarea unor investiţii multi-anuale pentru construcţia unor noi şcoli, grădiniţe şi creşe în cartierele noi ale Braşovului. În 2017, au rămas nerezolvate 440 de cereri la creşele din municipiu deci se impune construirea unor noi creşe cât mai repede, consideră consilierul local Lucian Pătraşcu.
Proiectul privind înfiinţarea unor noi staţii SMURD în cartierele periferice a fost gândit împreună cu cei care conduc Serviciul de Urgenţă la nivelul judeţului Braşov. Social democraţii cred că ar putea fi reabilitate în acest scop fostele puncte termice, în prezent dezafectate.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ar putea accesa fonduri europene pentru dotarea cu mijloacele de comunicare şi staţia de încărcare electrică.
Pătraşcu dezvăluie că PSD doreşte un parteneriat între Primărie şi SMURD în care Primăria să asigure spaţii în care aceştia să îşi poată depozita maşinile de pompieri şi de salvare, care să ajungă la braşovenii într-un timp foarte scurt.
Pe lista de proiecte pe care social democraţii le vor înainta în consiliul local se numără şi câteva proiecte de anul trecut. Printre acestea cel care prevedea construirea unor toalete publice în marile parcuri din Braşov: Răcădău, Tractorul, Noua şi Someşul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.