Doar 2 angajaţi absolvenţi la Bursa organizată de AJOFM

Doar 2 angajaţi absolvenţi la Bursa organizată de AJOFM

0 433

În judeţul Braşov scade numărul de şomeri, dar dispar pe zi ce trece meseriaşii. Decizia de acum câţiva ani a ministrului Ecaterina Andronescu de desfiinţare a şcolilor profesionale a dus la dispariţia totală a candidaţilor pentru anumite posturi. Este şi problema societăţilor care îşi caută cu disperare angajaţi la târgurile de locuri de muncă

În judeţul Braşov scade numărul de şomeri, dar dispar pe zi ce trece meseriaşii. Decizia de acum câţiva ani a ministrului Ecaterina Andronescu de desfiinţare a şcolilor profesionale a dus la dispariţia totală a candidaţilor pentru anumite posturi. Este şi problema societăţilor care îşi caută cu disperare angajaţi la târgurile de locuri de muncă, aşa cu s-a întâmpla la bursa organizată vineri de AJOFM la Casa Armatei.
Una dintre companiilor care îşi recrutează greu personalul este şi RATBV SA, deşi specificul meseriei pare atrăgător în prezentarea unuia dintre şoferii companiei.
Există şi numeroase firme pentru care angajarea de personal ar fi o corvoadă, astfel că apelează la societăţi specializate. Acestea selectează riguros personalul şi încearcă să găsească potrivirile optime între angajator şi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
Agenţia Judeţean pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cea care a organizat târgul de la Casa Armatei, are în evidenţă 7.700 de persoane fără un loc de muncă, dintre care 1.100 primesc ajutor de şomaj.
La bursa organizată de AJOFM la Casa Armatei au participat 580 de persoane, dintre care 76 de absolvenţi. Pentru interviu au fost selectaţi 42 de absolvenţi şi 380 de persoane din alte zone sociale. La finalul evenimentului au fost angajaţi 9 persoane, dintre care 2 absolvenţi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.