Eşec în faţa unei echipe din altă galaxie : Corona Braşov –...

Eşec în faţa unei echipe din altă galaxie : Corona Braşov – CSM Bucureşti 22-33 (9-14)

0 293

Sala sporturilor din Braşov, arhiplină (în ciuda orei…prânzului), a fost gazda partidei de handbal feminin Corona Braşov – CSM Bucureşti,din etapa a cincea a Ligii Naţionale. Fanii handbalului au venit să vadă echipa bucureşteană, garnisită cu stele ale handbalului european şi mondial, în frunte cu Cristina Neagu, desemnată de două ori ,,cea mai bună handbalistă din lume”. Echipa oaspete şi-a respectat blazonul şi a condus tot timpul, vedetele de multe stele, alcătuind o echipă din altă…galaxie, care nu a lăsat nicioşansă echipei braşovene. La începutul partidei, CSM Bucureşti a ajuns rapid la 4-0, după care a redus uşor ritmul,lucru care a permis echipei braşovene să se apropie la un gol. Atât doar, pentru că apoi, totul a reintrat în normal…Corona a încercat să joace la nivelul partenerei de întrecere, dar a căzut victimă propriilor greşeli, cauzate de o teamă excesivă faţă de meci şi de adversare…Aşa au apărut erorile neforţate, ratările de pe semicerc sau chiar de la 7 m (două). În plus, poarta braşoveană nu a ţinut, Mârcă reuşind vreo trei parade în tot meciul. Dealtfel, poarta este punctul nevralgic al echipei braşovene în acest debut de sezon, pentru că Ani Mârcă nu poate face singură mai mult…Revenind la meciul cu CSM, trebuie precizat că echipa braşoveană a pierdut ritmul în ultimul sfert de oră, când echipa pregătită de Thomsen Helle, s-a distanţat decisiv : 25-16 (min. 49), 28-20 (min. 53), 31-21 (min. 55) şi 33-22, rezultat final.
De la galonata echipă bucureşteană s-au remarcat…toate jucătoarele, Thomsen Helle putând alinia mai multe echipe de aceeaşi valoare…stelară. De la Corona au ieşit în evidenţă Mari Neagu, abilă şi eficientă realizatoare,mai ales în prima repriză şi Chiricuţă, extrema de buzunar,care a zburdat şi a înscris spectaculos.
Au marcat :
Pentru Corona Braşov : Buceschi 8, Chiricuţă 6, M.Neagu 4, Tiron 2, Chiper 1, Ciuciulete 1
Pentru CSM Bucureşti : Neagu 9, Curea 8, Gullden 4, Bazaliu 4, Frafjord 2, Manea 2, Niombla 2, Hagman 1, Kurtovic 1.

Costică Buceschi : ,,Ne-am bătut cu cele mai bune jucătoare din Europa”

La finalul partidei, antrenorii şi jucătoare din ambele tabere au oferit declaraţii
Helle Thomsen: ,,Brașovul are o echipă foarte bună, care joacă un handbal de calitate și pentru asta avem un mare respect pentru ele. Cred că noi am făcut însă un joc foarte bun pe apărare și pe contraatac, astfel că, deși am avut un început mai dificil de meci, în final, spre ultimele 20 de minute, totul a devenit mult mai simplu pentru noi. Noi am acumulat destule meciuri grele, contra unor echipe bune, așa că am un respect foarte mare pentru jucătoarele mele. Am avut un drum lung spre București, din Polonia și este important că fetele au putut juca la nivelul la care au făctu-o azi„.

Iulia Curea: „Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci, am spus încă de aseară, și eu Helle, că este bine pentru noi să avem echipe puternice în România, pentru că de asta avem nevoie pentru a ne îmbunătăți jocul. După o călătorie atât de lungă săptămâna aceasta, mă bucur că am reușit să ne prezentăm atât bine azi. Cred că mai avem de repetat tehnio-tactic unele lucruri și chiar dacă noi câștigăm mai mereu la mai mult de 10 goluri, suntem conștiente că nu mereu va fi așa. Sunt sigură că vor exista probleme dar încercăm de la meci la meci să ne cunoaștem cât mai bine, să exersăm și să evoluăm împreună, pentru că mereu mai este câte ceva de învățat

Andreea Chiricuță: ,,A fost un meci exact cum ne-am așteptat, adică foarte greu. Am întâlnit o echipă cu jucătoare extrem de valoroase și e clar că la un asemenea nivel, când ai o șansă să marchezi trebuie să o faci pentru că altfel se face diferența din ce în ce mai mare. S-a văzut și astăzi că orice ratare a noastră ne-a costat foarte mult. Probabil a fost și o teamă în jocul nostru, probabil mai avem nevoie de timp și noi, pentru că suntem o echipă nouă, avem nevoie de o perioadă ca să ne legăm și sperăm ca ușor ușor să ajungem să facem jocul pe care ni-l dorim”.

Costică Buceschi: „A fost un joc în care ar fi fost greu să reușim un rezultat pozitiv, ținând cont că orice jucătoare de la CSM care intra în teren juca la o intensitate și la un nivel foarte ridicat. Ne-am bătut cu cele mai bune jucătoare din Europa . Am sperat într-o revenire în repriza a doua și am încercat să fac cât mai multe schimbări pentru ca mai toate jucătoarele de pe bancă să aibă șansa să evolueze în fața unor astfel de jucătoare de top. Am încercat să ținem și noi un ritm cât mai ridicat și câteodată am reușit dar pe final scorul și diferența au fost destul de mari, dar real în raport cu ceea ce s-a întâmplat în teren”.

După această partidă, CSM Bucureşti este lidera ierarhiei, cu maximum de puncte din cinci jocuri, în timp de Corona Braşov ocupă locul trei,cu 12 puncte.
Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.