Formular PNL pe tema experimentelor fiscale ale PSD

Formular PNL pe tema experimentelor fiscale ale PSD

0 393

Formularul cuprinde câteva întrebări referitoare la intenţiile guvernului de a obliga patronii firmelor private să menţină un anumit nivel al salariului brut după trecere contribuţiilor în sarcina angajatului şi a aplicării TVA-ului defalcat

Firmele braşovene sunt invitate să-şi spună părerea faţă de modificările fiscale anunţate de Guvern. Liberalii anunţă că pe site-ul filialei PNL Braşov este disponibil un formular pe care oamenii de afaceri sunt invitaţi să-l completeze.
Formularul cuprinde câteva întrebări referitoare la intenţiile guvernului de a obliga patronii firmelor private să menţină un anumit nivel al salariului brut după trecere contribuţiilor în sarcina angajatului şi a aplicării TVA-ului defalcat.
Cătălin Nan, preşedinte Comisia Economică a PNL Braşov, spune că, în acest fel, liberalii vor să aibă o bază de date concretă şi reală cu părerea firmelor din judeţ.
În opinia liberalilor braşoveni, introducerea TVA-ului defalcat şi obligativitatea patronilor de a creşte salariul brut pentru ca angajaţii să nu piardă în urma trecerii taxelor de la angajator la angajaţi sunt măsuri cu repercusiuni grave asupra firmelor mici şi mijlocii.
Potrivit lui Nan, dacă vrei să cumperi un produs şi îţi plăteşti TVA-ul defalcat dar vânzătorul nu-şi plăteşte TVA-ul defalcat, nu ştie nimeni ce se întâmplă.
Liberalii susţin că Bulgaria a încercat în 2003 plata TVA-ului defalcat şi au reuşit creşterea încasărilor cu doar 0,5 %; după trei ani au renunţat la această măsură.
Liberalii cer măcar o perioadă mai lungă de implementare dacă nu vor reuşi să-i convingă pe guvernanţi să renunţe la această măsură.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.