Noi detalii despre accidentul de la Luca SRL – alarma după scurgerea...

Noi detalii despre accidentul de la Luca SRL – alarma după scurgerea de amoniac dată foarte târziu!

0 290

Bărbatul care a ajuns la spital în urma accidentului chimic de la Luca SRL este în stare foarte gravă. Medicii îi acordă puţine şanse de supravieţuire, după ce omul în vârstă de 51 de ani a fost împroşcat cu amoniac, din care a şi inhalat o mare cantitate

Bărbatul care a ajuns la spital în urma accidentului chimic de la Luca SRL este în stare foarte gravă. Medicii îi acordă puţine şanse de supravieţuire, după ce omul în vârstă de 51 de ani a fost împroşcat cu amoniac, din care a şi inhalat o mare cantitate.
Accidentul a avut loc în jurul orei 4 dimineaţa, însă cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost chemaţi abia la ora 8:00. Dorin Senchetru, inspector ITM Braşov, spune că cercetarea Inspectoratului se află într-o perioadă de analiză şi că probabil va urma şi o expertiză.
Procurorii trebuie să lămurească de ce autorităţile au fost informate atât de tărziu despre producerea accidentului, mai ales că scurgerea de amoniac risca să pună în pericol sănătatea celorlalţi angajaţi.
Anchetatorii nu doresc, însă, să ofere detalii despre ancheta.
Din câte se pare, poliţistul care a ajuns primul la locul accidentului nu şi-a dat seama de gravitatea acestuia, astfel că informaţia nu a ajuns la ITM, la Mediu sau la Parchet.
Abia când medicii au spus că bărbatul este în stare foarte gravă în urma inhalării unei cantităţi mari de amoniac, au fost alarmate toate autorităţile.
Ancheta va stabili toate împrejurările în care s-a produs accidentul, precum şi ce s-a întâmplat in cele 4 ore cat a durat până când au fost anunţaţi inspectorii de la ITM.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.