CJ a scăpat de devierea Besălcinului și exproprierile pentru Aeroport

CJ a scăpat de devierea Besălcinului și exproprierile pentru Aeroport

0 355

Consiliul Judeţean nu mai aşteaptă după Apele Române şi construieşte singur colectorul de ape pluviale din perimetrul aeroportului de la Ghimbav. În urma unei întâlniri pe care conducerea forului judeţean a avut-o, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai Ministerului Apelor şi Pădurilor, Consiliul Judeţean nu se va mai ocupa de devierea pârâului Beselcin şi de exproprieri

Consiliul Judeţean nu mai aşteaptă după Apele Române şi construieşte singur colectorul de ape pluviale din perimetrul aeroportului de la Ghimbav. În urma unei întâlniri pe care conducerea forului judeţean a avut-o, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai Ministerului Apelor şi Pădurilor, Consiliul Judeţean nu se va mai ocupa de devierea pârâului Beselcin şi de exproprieri.
Adrian Veştea, preşedinte CJ Braşov, spune că acest canal colector este în afara suprafeţei care aparţine Consiliului Judeţean, prin urmare forul județean se va limita să realizeze în interior partea de canalizaţii.
Certificatul de urbanism pentru proiectul privind calea de rulare alfa, zona de parcare a avioanelor şi canalul colector a fost eliberat de Primăria Ghimbav.
Următorul pas este obţinerea avizelor pentru care s-a depus deja documentaţia la Distrigaz, Compania Apa, ISU, Agenţia de Mediu.
Soluţia colectorului va întârzia proiectul, pentru că trebuie completate studiile tehnice, dar nu pentru foarte mult timp, dă asigurări şeful de proiect Alexandru Bărbuceanu.
Autoritatea Aeronautică este cea care trebuie să dea ultimul aviz pentru proiectul Aeroportului Braşov-Ghimbav. În paralel se va lucra şi la caietul de sarcini şi se va elabora studiul de fundamentare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.