Retea de traficanti de droguri, destructurata la Brasov

Retea de traficanti de droguri, destructurata la Brasov

0 615

Cannabis, hasis, cocaina, amfetamina, ecstasy, autoturisme de lux si bani falsi. Sunt marfurile confiscate de la o retea de traficanti de droguri de catre procurorii DIICOT si politistii BCCO Brasov. Oamenii legii au destructurat o retea de traficanti de droguri de mare risc si de risc care actiona pe strazile si in cluburile din municipiul Brasov, dar si in judetele Buzau si Constanta

Cannabis, hasis, cocaina, amfetamina, ecstasy, autoturisme de lux si bani falsi. Sunt marfurile confiscate de la o retea de traficanti de droguri de catre procurorii DIICOT si politistii BCCO Brasov. Oamenii legii au destructurat o retea de traficanti de droguri de mare risc si de risc care actiona pe strazile si in cluburile din municipiul Brasov, dar si in judetele Buzau si Constanta. Reteaua era extrem de bine organizata: drogurile erau aduse din Spania, preluate de „sageti”, pastrate intr-o garsoniera din Bucuresti in care nu locuia nimeni si distribuite de alti membri ai retelei. Cei 10 membri ai retelei au fost retinuti de politisti iar instanta a decis ca in urmatoarele 30 de zile sa fie cercetati in stare de arest. Alti doi consumatori sunt cercetati sub control judiciar.
Procurorii DIICOT Brasov si politistii de la BCCO au colaborat cu politistii BCCO si cu Directia de Operatiuni Speciale a Jandarmeriei din Bucuresti pentru aflarea traseului prin care drogurile ajungeau la consumatori. In 30 iulie, pe o temperatura extrem de ridicata, oamenii legii brasoveni faceau filaj la Bucuresti, organizau doua flagrante si aflau ca stupefiantele erau pastrate intr-o garsoniera in care nu locuia nimeni. Actiunea oamenillor legii s-a declansat in momentul in care acestia au primit o informatie legata de distribuirea de droguri de risc de catre doi tineri.
Intreaga actiune, care a durat intre 30 iulie si 17 august, a dus la confiscarea unor cantitati insemnate de droguri. Al treilea flagrant s-a produs in 17 august, in plin centru al municipiului Brasov, la ora pranzului. Marfa confiscata a insemnat 2 kilograme de cannabis, 800 de grame de rezina de cannabis, in jur de 13 grame de praf de amfetamina, 97 de comprimate de ecstasy si alte cantitati gasite cu ocazia descinderilor.traficanti1
Pe langa droguri, oamenii legii au confiscat de la grupare si 21 de bancnote false, precum si doua autoturisme de lux. Reteaua era foarte bine structurata. Politistii presupun ca unul din membri a fost in Spania, unde a pus la punct trimiterea drogurilor in Romania. Acestea au ajuns in tara prin intermediul altei persoane, dupa care altcineva le-a preluat si transportat la garsoniera din Bucuresti. De aici, stupefiantele erau preluate de traficanti si ajungeau in cluburi si pe strada, unde erau vandute consumatorilor.
Politistii si procurorii brasoveni au ajuns si la Costinesti, unde membrii gruparii brasovene vindeau droguri in cluburi. Cei zece membri ai retelei sunt cercetati in stare de arest in urmatoarele 30 de zile iar doi dintre consumatori sunt cercetati si ei sub control judiciar.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.