Pasajul Fartec va fi integral circulabil abia in 2108

Pasajul Fartec va fi integral circulabil abia in 2108

0 780

Deşi, iniţial, contractul prevedea redarea în circulaţie a celor două benzi de pe pod în martie 2017, probleme grave descoperite de constructor au dus la amânarea acestui termen

Deşi, iniţial, contractul prevedea redarea în circulaţie a celor două benzi de pe pod în martie 2017, probleme grave descoperite de constructor au dus la amânarea acestui termen.
Contractul pentru repararea podului de la pasajul Fartec prevedea că acesta va fi gata în martie 2017. Mai mult, autorităţile dădeau asigurări că, dacă lucrurile vor decurge aşa cum au prevăzut, acesta va fi redat circulaţiei încă din decembrie 2016.
Cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, ajuns la faţa locului, constructorul a descoperit unele probleme care nu pot fi remediate foarte uşor.
Potrivit lui Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Braşov, se desfac rosturile a patru dintre piloni pentru a vedea ce lucrări sunt necesare sub supravegherea proiectantului.
Firma care repară podul a recunoscut că lucrarea nu poate fi predată înainte de august 2018.
În această perioadă, deşi există două poduri paralele, se circulă doar pe cel nou. Chiar dacă podul are două benzi care ar fi trebuit folosite pentru un singur sens de circulaţie, el este utilizat pentru ambele sensuri.
Din fericire, traficul în zonă nu este atât de intens încât să se creeze mari perturbări aşa cum a fost recent cazul cu pasajul de la Sanpetru, a cărui incetineala de execuţie i-a scandalizat pe locuitorii din zona.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.