Catacombele de Dupa Ziduri au ramas fara gratii

Catacombele de Dupa Ziduri au ramas fara gratii

0 563

Dupa smulgerea barelor de metal, grotele s-au transformat in locuinte ale oamenilor strazii si in cosuri de gunoi. Pentru ca sunt la vedere, foarte multi curiosi pot fi tentati sa intre in tunelurile care fac parte de fapt, dintr-o retea de galerii, unde se pot rataci. Catacombele vor fi din nou inchise cu grilaje de protectie

Dupa smulgerea barelor de metal, grotele s-au transformat in locuinte ale oamenilor strazii si in cosuri de gunoi. Pentru ca sunt la vedere, foarte multi curiosi pot fi tentati sa intre in tunelurile care fac parte de fapt, dintr-o retea de galerii, unde se pot rataci.
Catacombele vor fi din nou inchise cu grilaje de protectie.
Desi in urma cu ceva timp, autoritatile au montat gratii metalice la intrarea in tuneluri, pentru a le face inaccesibile si a evita astfel incidentele, acum, oricine poate intra in galerii.
Oamenii strazii au fost primii care au facut-o: plapumi, pet-uri si resturi de mancare acestea pot fi gasite in cele doua galerii subterane de Dupa Ziduri, folosite drept dormitoare de catre vagabonzi. catacombe
Reprezentantii Consiliului Judetean, cei care detin galeriile subterane, impreuna cu Inspectoratul Judetean de Politie si cel pentru Situatii de Urgenta, s-au intalnit pentru a solutiona problema catacombelor. „Cel mai probabil, va fi montat acelasi tip de grilaj de protectie, pentru stoparea accesului in interior” spune Claudiu Coman, vicepresedinte Consiliul Judetean Brasov.
Tunelurile faceau parte din cetatea medievala a Brasovului si legau bastioanele de aparare ale vechiului burg. Acestea sunt, de fapt, o adevarata retea de galerii, unite intre ele.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.