Angajaţii Agenţia de Protecţia Mediului Braşovau ieşit din nou în stradă

Angajaţii Agenţia de Protecţia Mediului Braşovau ieşit din nou în stradă

0 477

După ce în luna martie au protestat de două ori fără nici o reacţie, angajaţii de la Agenţia de Protecţia Mediului Braşov au oprit din nou lucrul pentru două ore. Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi că salariile pe care le primesc sunt mult mai mici decât cele pe care le primesc alte agenţii din subordinea Guvernului

După ce în luna martie au protestat de două ori fără nici o reacţie, angajaţii de la Agenţia de Protecţia Mediului Braşov au oprit din nou lucrul pentru două ore.
Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi că salariile pe care le primesc sunt mult mai mici decât cele pe care le primesc alte agenţii din subordinea Guvernului.
Potrivit Ioanei Bucur, consilier APM Brașov, Ministerul Mediului nu a luat nici o măsură pentru ca angajații APM să intrăm în grila unitară a instituţiilor care sunt asimilate în zona guvernamentală
Angajaţii din Agenţiile de Mediu primesc lefuri după cea mai mică grilă de salarizare din întreg sistemul bugetar.
Personalul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, Gărzii Naţionale de Mediu şi Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost în ultimii ani discriminat faţă de alte categorii de bugetari care au primit după 2010 creşteri salariale.
Potrivit consilierului Ioan Bucur, la APM Brașov nivelul maxim de salarii abia ajunge la 2000 de lei, în timp ce în alte instituţii cu profil guvernamental angajații încasează chiar și 6000 de lei pe lună.
Protestatarii solicită ministerului Mediului să emită în regim de urgenţă un ordin de ministru pentru alinierea salariilor la nivelul celor din Ministerul Mediului. În caz contrar ameninţă cu grevă în fața Guvernului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.