Cadrele didactice intră astăzi în examen

Cadrele didactice intră astăzi în examen

0 292

165 de profesori sunt aşteptaţi joi la examenul de definitivat. Dascălii au trecut de cele două inspecţii la clasă însă pentru a promova examenul de definitivat trebuie să obţină minimum nota 8. Rezultatele vor fi afişate pe 25 aprilie

165 de profesori sunt aşteptaţi joi la examenul de definitivat. Dascălii au trecut de cele două inspecţii la clasă însă pentru a promova examenul de definitivat trebuie să obţină minimum nota 8.
Rezultatele vor fi afişate pe 25 aprilie. Cei care nu reuşesc să treacă acest examen din trei încercări în cinci ani pot fi doar suplinitori calificaţi şi pot ocupa postul doar pe perioade determinate.
Anul acesta s-au făcut însă derogări astfel că profesorii aflaţi în această situaţie mai pot participa la examen dacă fac un an practică şi dacă achită o taxă de 300 de lei, spune prof. Mirela Blemovici, inspector şcolar general IŞJ Braşov.
Spre deosebire de anul trecut,la examenul de definitivat care va avea loc astăzi, nivelul de competenţă didactică este evaluat şi prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie şi psihologie şcolară corespunzătoare funcţiei didactice ocupate. Lucrările vor fi evaluate în şase centre la nivel naţional.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.