„Basarabia – file de poveste” În Pița Sfatului îmbrățișări gratuite de Ziua...

„Basarabia – file de poveste”
În Pița Sfatului îmbrățișări gratuite de Ziua Unirii cu Republica Moldova

Basarabencele au ieşit vineri, în Piaţa Sfatului şi au oferit îmbrăţişări gratuite, panglici tricolore şi invitaţii la evenimentele următoare din Festivalul „Basarabia – file de poveste”. Este modul în care basarabenii şi românii sunt invitaţi să sărbătorească cei 99 de ani de la Unirea Republicii de peste Prut cu România din 27 martie 1918

Basarabencele au ieşit vineri, în Piaţa Sfatului şi au oferit îmbrăţişări gratuite, panglici tricolore şi invitaţii la evenimentele următoare din Festivalul „Basarabia – file de poveste”. Este modul în care basarabenii şi românii sunt invitaţi să sărbătorească cei 99 de ani de la Unirea Republicii de peste Prut cu România din 27 martie 1918.
An de an, tinerii basarabeni care studiază la Braşov marchează unirea Republicii Moldova cu România.
Anul acesta, „Basarabia – file de poveste”, a ajuns la a 5-a ediţie, iar tinerele au oferit celor din Piaţa Sfatului panglici tricolore, o invitaţie la evenimentele lor şi îmbrăţişări gratuite, care au fost foarte bine primite.
Chiar dacă la un moment dat, panglicile tricolore s-au terminat, îmbrăţişările au continuat.
Cristina Badia, preşedinta Asociaţiei Tinerilor Basarabeni din Braşov, spune că acţiunea de vineri a fost primită bine și toţi au fost foarte încântaţi de îmbrăţişările lor gratuite.
Viceprimarul Mihai Costel va face propunerea ca de la anul municipalitatea să marcheze această dată așa cum sărbătorim datele de 1 Decembrie şi 24 ianuarie.
„Basarabia – file de poveste” a continuat vineri seară, cu o prezentare de bucate moldoveneşti, iar în această seară, tinerele vor intra în concursul de Miss. După concurs, va fi un show umoristic şi un party basarabean cu artişti din Republica Moldova.

Vifor Rotar
basarabia3

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.