DIICOT Braşov face anchetă în cazul jocului „Balena albastră”!

DIICOT Braşov face anchetă în cazul jocului „Balena albastră”!

0 406

Curiozitatea îi împinge pe tot mai mulţi adolescenţi să instaleze jocul mortal. In judeţul Brasov, a fost descoperit un al doilea caz în care o adolescenta a accesat aplicaţia. Dupa tânara de la centrul de plasament din Codlea, o alta fată de 15 ani din Raşnov intrat în joc

Curiozitatea îi împinge pe tot mai mulţi adolescenţi să instaleze jocul mortal. In judeţul Brasov, a fost descoperit un al doilea caz în care o adolescenta a accesat aplicaţia. Dupa tânara de la centrul de plasament din Codlea, o alta fată de 15 ani din Raşnov intrat în joc. A postat apoi pe facebook o parte din provocari, iar aşa au aflat colegii, profesorii şi parinţii despre gestul ei.
Adolescenta şi-a şters ulterior aplicaţia dar, de când a renunţat la joc, tânăra spune că primeşte des telefoane de ameninţare.
Miercuri seara adolescenta de 15 ani şi-a instalat pe telefon aplicaţia balena albastră. Ca să demonstreze ca şi-a instalat aplicatia, fata a postat pe facebook lista cu provocari.
Copila trebuia să-şi scrijelească/scrie pe mână, cu o lama, simbolul F58. A doua zi trebuia să se trezească la ora 4.20 dimineaţa şi să se uite la clipuri de groaza.
O altă provocare era ca fata să îsi facă pe mână trei tăieturi. Fata a mers apoi la poliţie ca să povestească ce a păţit.
Conducerea liceului din Raşnov, unde învaţa adolescenta, a început să ia măsuri pentru a limita accesul elevilor la astfel de site-uri.
Cristian Dudulean, directorul Liceului Tehnologic Raşnov, spune că, în momentul în carblue whalee a aflat din presă despre acest joc a solicitat administratorului de reţea să blocheze accesul la link-urile respective.
„Balena albastră” a pus pe jar autorităţile din Brasov.
Inspectoratul Şcolar a organizat, de urgenţă, o întâlnire cu toţi şefii de unităţi de învăţământ, cu părinţi psihologi, dar şi cu autorităţile locale.
La sfârşitul săptămânii trecute, o tânără de 19 ani, instituţionalizată la centrul de plasament din Codlea, şi-a instalat balena albastra pe telefon. Fata nu a ajuns cu jocul foarte departe pentru că s-a speriat şi a anunţat conducerea centrului.
Acum ancheta în cazul celor doua fete a fost preluata de procurorii DIICOT Braşov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.