,,,Lupii” au răpus Ciucul şi sunt aproape de titlu !

,,,Lupii” au răpus Ciucul şi sunt aproape de titlu !

0 287

Meciul cinci al finalei Campionatului Naţional de hochei, între Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc, a adunat un număr record de spectatori în tribunele Patinaorului Olimpic Braşov : peste 2300! Aşteptările fanilor hocheiului nu au fost înşelate, pentru că a fost o partidă disputată, cu multe goluri, cu faze spectacol şi cu o încrâncenare fantastică pe gheaţă. Ciucanii au deschis scorul încă din min. 2,18, prin Ilya Solarev, însă replica ,,lupilor nu s-a lăsat prea mult aşteptată, pentru că excelentul Ian Mcdonald a adus egalarea la scurt timp : 1-1, min.5,24. Apoi, Tomas Klempa a adus, pentru prima dată, echipa braşoveană în avantaj : 2-1, min.9,46, însă două episoade consecutive, în care echipa braşoveană a avut de făcut faţă unei duble inferiorităţi numerice (decizii discutabile ale arbitrilor), au lăsat urme, SC Miercurea Ciuc reuşind egalarea : 2-1, min. 13,07.

Repriza a doua- repriza golurilor spectacol

Repriza secundă a fost a ,,lupilor”, care au avut o perioadă excelentă în primele minute din actul secund, când s-au distanţat la două goluri : 4-2 (marcatori Otto Biro, min. 22,45 şi Ian Mcdonald, min. 23,55). Au fost două goluri spectacol, în urma unor combinaţii strălucite! Fanii ,,lupilor” nu s-au bucurat însă prea mult, pentru că răspunsul ciucanilor a venit imediat, Ilya Solarev reducând din diferenţă, 4-3 (min. 24,52).
În repriza a treia, jocul a atins cote maxime de încleştare, arătând pe alocuri ca un meci de rugbi, cu grămezi la mantinelă sau ca o luptă acerbă, fără menajamente. În această atmosferă încrâncenată, Ian Mcdonald a găsit respurse să înscrie şi a adus din nou un avantaj de două goluri pentru Corona : 5-3 (min.50,14). Ca un făcut, după numai cţteva secunde, SC Miercurea Ciuc a revenit în meci, datorită golului semnat de Zsombor Molnar : 5-4 (min.50,30).
În ciuda eforturilor celor două echipe, a ocaziilor, mai ales la poarta echipei harghitene, scorul nu s-a mai modificiat. În ultimele două minute, SC Miercurea Ciuc a scos portarul, dar jucătorii Braşovului au luptat la sacrificiu şi au încheiat meciul în uralele fanilor entuziaşti. Scor final : 5-4 (2-2, 2-1, 1-1) şi Corona Braşov preia conducerea la general, în finala Campionatului Naţional : 3-2. ,,Lupii” mai au nevoie astfel de o victorie, pentru a câştiga titlul! Următorul meci al seriei finale va fi la Miercurea Ciuc, duminică, 26 martie.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.