Fondul Ştiinţescu face materiile grele accesibile elevilor

Fondul Ştiinţescu face materiile grele accesibile elevilor

0 444

Ce elev nu ar vrea să poată înţelege mai uşor materii dificile precum chimia, matematica sau fizica? Fundaţia Comunitară Braşov pune la dispoziţia cadrelor didactice din oraş 90.000 de lei, prin intermediul Fondului Ştiinţescu, pentru proiecte care să facă aceste materii mult mai accesibile elevilor. Banii vin de la firme importante care activează în Braşov şi care îşi doresc ca, în viitor, copiii care beneficiază de aceste proiecte să devină angajaţii lor

Ce elev nu ar vrea să poată înţelege mai uşor materii dificile precum chimia, matematica sau fizica? Fundaţia Comunitară Braşov pune la dispoziţia cadrelor didactice din oraş 90.000 de lei, prin intermediul Fondului Ştiinţescu, pentru proiecte care să facă aceste materii mult mai accesibile elevilor.
Banii vin de la firme importante care activează în Braşov şi care îşi doresc ca, în viitor, copiii care beneficiază de aceste proiecte să devină angajaţii lor.
Pentru foarte mulţi elevi, orele de matematică sau chimie sunt un adevărat coşmar. Există însă şi alte materii în afara ştiinţelor exacte care sunt greu de înţeles pentru unii.
Fundaţia Comunitară din Braşov a reuşit să strângă 90.000 de lei care vor fi acordaţi pentru proiecte care să facă materiilor mai uşor de priceput. Vor fi selectate între 7 şi 12 proiecte în acest prim an, după care acţiunea va continua încă doi ani până la prima evaluare a rezultatelor.
Fundaţia Comunitară Braşov aşteaptă proiecte de la profesori, asociaţii, ONG-uri şi pasionaţi de ştiinţă prin care copiii să descopere pasiunea pentru ştiinţe şi modul în care, într-o manieră creativă şi autentică pot să pună în practică toate formulele şi noţiunile abstracte pe care le învaţă în şcoală.
Pentru ca elevii să rămână în România, să urmeze o facultate aici şi apoi să se angajeze tot în ţara noastră, mai multe firme cu activitate în Braşov au contribuit la Fondul Ştiinţescu.fondul stiintescu1
Primăria Braşov este şi ea interesată ca tinerii de valoarea să rămână să studieze şi apoi să-şi găsească un loc de muncă în oraş, motiv pentru care acordă tot sprijinul necesar acestui proiect.
Potrivit viceprimarului Costel Mihai, în afara Centrului de Excelenţă înfiinţat anul trecut, pe care municipalitatea îl finanţează integral de la bugetul local, edilii braşoveni sprijină şi astfel de proiecte.
Proiectele sunt destinate elevilor din judeţul Braşov, cu excepţia celor din Ţara Făgăraşului, unde există o altă filială a Fundaţiei Comunitare şi care derulează programe identice în acea zonă de mai multă vreme.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.