Simulările i-au ajutat pe elevii braşoveni să se orienteze

Simulările i-au ajutat pe elevii braşoveni să se orienteze

0 257

N-au chiulit şi au arătat interes pentru examenele care îi aşteaptă. Aşa caracterizează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean atitudinea elevilor şi liceenilor la simularea examenelor naţionale. Cei mai mulţi au lipsit de la proba de matematică, semn că examenul încă îi sperie

N-au chiulit şi au arătat interes pentru examenele care îi aşteaptă. Aşa caracterizează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean atitudinea elevilor şi liceenilor la simularea examenelor naţionale. Cei mai mulţi au lipsit de la proba de matematică, semn că examenul încă îi sperie.
Simularea examenelor naţionale a avut loc pe tot parcursul săptămânii trecute. Peste 300 de elevi la Limba Română şi peste 300 la matematică, din peste 4000 înscrişi din clasele a VIII-a au lipsit de la simularea probelor pentru Evaluarea Naţională.
Cu sau fără Evaluare naţională, însă, elevii vor avea un loc la liceu în clasa a IX-a. Cei care, însă vor un liceu bun trebuie să studieze mai mult, pentru a obţine o notă mai mare, spune prof. Ioan Negrilă, inspector şcolar adjunct IŞJ Braşov.
Elevii claselor a XI-a au avut de susţinut simularea la Română şi la Matematică sau Istorie, la care absenţi au fost peste 200 de elevi, respectiv peste 300 de elevi, din total înscrişi. evaluare bv1
Cei din clasele a XII-a au avut de susţinut, în plus, proba la alegere a profilului, iar din rândul liceenilor din ani terminali, la simulare nu au mai ajuns peste 170 de elevi la română, peste 200 de elevi la proba obligatorie a profilului şi peste 330 de elevi, la proba obligatorie a profilului.
Şi totuşi, cei mai mulţi absenţi au fost la clasele a XI-a, unde au fost procente de prezenţă sub 90%, la probele de limbă maternă şi proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie.
Rezultatele finale vor fi afişate în 31 martie şi, în funcţie de acestea, dacă va fi nevoie, vor fi întocmite planuri prin care elevii să recupereze materie neînţeleasă. Notele obţinute la Simulare nu vor fi trecute în catalog, decât la cererea elevului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.