De la 1 aprilie comercianţii de pe Republicii îşi pot instala terasele

De la 1 aprilie comercianţii de pe Republicii îşi pot instala terasele

0 348

40 de solicitări au fost depuse până acum. Terasele vor fi amplasate la fel ca şi în anii trecuţi pe mijlocul pietonalei astfel încât să permită circulaţia pietonilor dar şi a maşinilor de aprovizionare sau de intervenţie

40 de solicitări au fost depuse până acum. Terasele vor fi amplasate la fel ca şi în anii trecuţi pe mijlocul pietonalei astfel încât să permită circulaţia pietonilor dar şi a maşinilor de aprovizionare sau de intervenţie.
Regulile de amplasare a teraselor sunt stabilite conform unui regulament valabil din anul 2013.
Pentru confortul clienţilor, fiecare comerciant va avea maximum trei umbrele fiecare cu dimensiuni standard de 3,5 m pe 3,5 iar sub fiecare umbrelă vor fi amplasate patru mese cu câte patru scaune.
Potrivit lui Miklos Gantz, administratorul public al Municipiului Braşov, solicitările în general pot veni numai de la societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe strada Republicii şi evident au toate avizele şi autorizaţiile în acest sens.
Practic fiecare terasă va putea avea maximum 48 de scaune, astfel încât clienţii să nu stea înghesuiţi sau să fie nevoiţi să îşi mute masa pe spaţiul rezervat pentru circulaţia pietonilor. Culoarul de trecere dintre terase trebuie să aibă lăţimea de minimum 1,20 m.
Regulamentul mai prevede utilizarea unor mese şi scaune realizate din lemn sau fier forjat, fiind exclusă folosirea mobilierului din plastic.

Vifor Rotar
terasa bv

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.