Angajaţii APM Braşov au protestat ieri în faţa instituţiei

Angajaţii APM Braşov au protestat ieri în faţa instituţiei

0 339

Oamenii se plâng că au cele mai mici lefuri din toate instituţiile publice - un consilier cu 25-30 de ani vechime încasează un salariu brut mai mic de 3.000 de lei. Protestatarii ameninţă cu greva dacă revendicările lor nu vor fi luate în seamă.

Oamenii se plâng că au cele mai mici lefuri din toate instituţiile publice – un consilier cu 25-30 de ani vechime încasează un salariu brut mai mic de 3.000 de lei. Protestatarii ameninţă cu greva dacă revendicările lor nu vor fi luate în seamă.
Au făcut o facultate, au un program încărcat de lucru şi răspund de probleme din întreg judeţul. În schimb, primesc salarii de mizerie. Dacă altor bugetari le-a fost mărit salariul, celor din APM leafa le-a „îngheţat” de şapte ani. După 30 de ani de muncă, dintre care 17 numai în agenţia braşoveană, o angajată pleacă acasă, în ziua de salariu cu 2100 de lei în mână. Femeia se plânge că banii nu acoperă nici pe departe responsabilitatea problemelor de care se ocupă.
Protestatarii sunt plătiţi foarte prost, deşi au studii superioare şi trebuie să fie la curent cu tot soiul de prevederi, spune Ioana Benga, şef Serviciu Monitorizare Laborator APM Braşov
În toată ţara, angajaţii APM au protestat ieri, timp de două ore, cu suspendarea activităţii, dar protestele s-ar putea transforma în grevă, dacă nu sunt ascultaţi.
În prezent, organigrama APM Braşov prevede 40 de posturi, dar în instituţie lucrează efectiv 33 de persoane. Restul sunt posturi temporar vacante, pe care candidaţii nu le prea doresc, tocmai din cauza salariilor proaste.

Vifor Rotar

protest apm bv

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.