In lipsa unei strategii banii judeţului au fost împărţiţi frăţeşte

In lipsa unei strategii banii judeţului au fost împărţiţi frăţeşte

0 401

Banii din cotele defalcate de TVA au fost împărţiţi echitabil în judeţ. Cele 33 de milioane de lei au fost distribuite localităţilor în funcţie de numărul de locuitori şi de suprafaţă, fără să se ţină cont de culoarea politică. Bani au ajuns, în sfârşi, şi la primării din judeţ, care nu mai primiseră fonduri de multă vreme

Banii din cotele defalcate de TVA au fost împărţiţi echitabil în judeţ. Cele 33 de milioane de lei au fost distribuite localităţilor în funcţie de numărul de locuitori şi de suprafaţă, fără să se ţină cont de culoarea politică.
Bani au ajuns, în sfârşi, şi la primării din judeţ, care nu mai primiseră fonduri de multă vreme.
33 de milioane de lei a primit judeţul pentru a-i împărţi comunelor din componenţa sa.
Dacă până la alegerile din vara anului trecut aceşti bani erau împărţiţi după bunul plac al penalului preşedintelui, Aristotel Căncescu, de această dată s-a ţinut cont doar de numărul de locuitori şi de suprafaţa fiecărei localităţi, fără să conteze culoarea politică a primarului. Pe cand o strategie de dezvoltare a judetului care sa fie principalul criteriu de alocare a fondurilor pe langa cele prevazute de lege.
Vicepreşedintele Adrian Gabor speră ca Guvernul, în următoarea perioadă, la rectificare, să mai aloce bani judeţului Braşov.CJ - Consiliul-Judetean-Brasov
Aceste sume vor avea ca destinaţie proiecte de mici dimensiuni, care nu acoperă decât necesităţile unei singure localităţi.
În ce priveşte proiectele de mai mare importanţă, care cuprind mai multe localităţi, Consiliul Judeţean aşteaptă alocarea de fonduri de la bugetul naţional pentru alcătuirea şi, mai apoi, aprobarea bugetului judeţean.
Trebuie mentionat faptul ca abia acum (dupa perioada legala de timp in care se pot face contestatii) primariile pot trece la construirea propriilor bugete. Practic, aplicand prevederile legale, pana aproape de sfintele Paste localitatile vor avea bugetele gata. Politizarea excesiva, data alegerilor prost aleasa si presiunile puse pe PSD, casigatorul alegerilor din 11 decembire 2018, au dus la aceasta imensa intarziere. Practic, conform legii, bugetele (judetului si a locatilitatilor) ar fi trebuit sa fie gata incă de la sfarsitul anului trecut.

Vifor Rotar & Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.