Flori sădite în gropile de la DN73A! Administratorul drumului este rugat să...

Flori sădite în gropile de la DN73A! Administratorul drumului este rugat să le protejeze!

0 456

Pe un drum „mort” nu poţi decât să sădeşti flori! Pe acest principiu câţiva tineri s-au gândit că dacă nu pot convinge autorităţile să toarne asfalt mai bine plantează flori pe drum. Inedita forma de protest a fost aplicată în urmă cu doi ani şi la intrare în oraşul Săcele iar în câteva zile gropile au fost asfaltate

Pe un drum „mort” nu poţi decât să sădeşti flori! Pe acest principiu câţiva tineri s-au gândit că dacă nu pot convinge autorităţile să toarne asfalt mai bine plantează flori pe drum. Inedita forma de protest a fost aplicată în urmă cu doi ani şi la intrare în oraşul Săcele iar în câteva zile gropile au fost asfaltate.
Pe unele porţiuni dintre Cristian şi Râşnov, gropile nici nu mai pot fi ocolite pentru că s-au întins pe toată lăţimea sensurilor de mers.
Dacă pe timpul zilei oamenii mai pot evita gropile, noaptea doar norocul îi mai scapă pe şoferi cu maşina întreagă. În fiecare an, după primele ninsori serioase, craterele din asfalt apar ca ciupercile după ploaie. Un grup de tineri cu iniţiativă a plantat panseluţe sperând ca prin gestul lor să determine administratorul drumului să ia măsuri şi să astupe craterele.
Cei care sunt nevoiţi să facă periodic drumul sunt disperaţi. Nu doar pentru că şi-au distrus maşinile dar se tem chiar că s-ar putea întâmpla ceva mai grav.
Ceilaţi şoferi aflaţi în trafic se plâng că nu pot evita gropile şi speră că drumul nu va mai arăta mult timp ca după bombardament.
Reprezentanţii CNAIR susţineau printr-un comunicat în urmă cu aproape două săptămâni că nu lucrările de plombare prost făcute sunt de vină pentru apariţia gropilor, ci fenomenul de îngheţ-dezgheţ repetat şi traficul predominant greu.
Ultima asfaltare completă a acestei porţiuni de drum s-a făcut în 2009. De atunci, aproape în fiecare an s-au executat şi lucrări de plombare a gropilor. Ultima oară craterele s-au astupat în octombrie 2016, iar lucrările au costat aproape 120 de mii de lei.

Vifor Rotar

flori dn1

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.