Cererea, mai mare decat oferta pentru casutele din Piata Sfatului

Cererea, mai mare decat oferta pentru casutele din Piata Sfatului

0 535

52 de comercianti si-au disputat cele 40 de casute disponibile la editia din acest an a Târgului de Craciun din Piata Sfatului. Pentru ca cererea a fost mai mare decât oferta, comerciantii au fost nevoiti sa depuna ofertele in plicuri inchise. Municipalitatea brasoveana a atribuit casutele celor care au licitat cele mai mari sume

52 de comercianti si-au disputat cele 40 de casute disponibile la editia din acest an a Târgului de Craciun din Piata Sfatului. Pentru ca cererea a fost mai mare decât oferta, comerciantii au fost nevoiti sa depuna ofertele in plicuri inchise. Municipalitatea brasoveana a atribuit casutele celor care au licitat cele mai mari sume.
Ca si anul trecut, cea mai mare concurenta a fost pentru spatiile comerciale in care se pot vinde bauturi. Pentru cele doua casute disponibile au fost depuse sase oferte. Cea mai mare oferta facuta de unul dintre comercianti pentru ocuparea unei casute pentru bauturi a fost de 152 lei/mp/zi, fata de 3 lei/mp/zi cât a fost pretul de pornire. Vânzatorul va avea de platit 912 lei pe zi pentru ocuparea domeniului public, astfel incat chiria ajunge la 27.360 de lei pentru intreaga perioada a târgului, care se va inchide in 6 ianuarie 2017.
Cea mai mare oferta pentru toneta de vin a fost insa de 70.000 de lei, neluata in considerare de catre edili, dupa ce comerciantul depusese anterior o oferta mult mai mica si nu a indeplinit procedura de licitatie. Pentru cele 21 de casute unde se vor comercializa alimente au fost depuse 23 de oferte, iar caz pretul a urcat si in acest destul de mult.casute-piata-sfatului1
Sumele ofertelor câstigatoare au fost intre 15 si 80 de lei/mp/zi, cea mai mica oferta, respinsa de altfel, fiind de 12 lei/mp/zi.
Cea mai slaba concurenta a fost pentru casutele unde se vor comercializa decoratiuni – pentru cele 17 casute au fost depuse tot 23 de oferte, insa preturile oferite au fost cuprinse intre 5 si 25 de lei/mp/zi.
Comerciantii care nu au fost dispusi sa ofere mai mult de 5 lei/mp/zi, n-a reusit sa prinda un loc de desfacere a marfii in Piata Sfatului.

Vifor Rotar

NOTA REDACTIEI
În numarul de mâine al cotidianului www.infobrasov.net vom publica opiniile brașovenilor față de bătaia de joc a autorităților, care se pare ca au defavorizat mulți cetățeni care au participat la aceasta licitație.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.