255 de candidați au susținut vineri proba scrisă, din cadrul concursului pentru...

255 de candidați au susținut vineri proba scrisă, din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de director și de director adjunct în școlile brașovene

0 46

Candidații înscriși la concursului pentru ocuparea posturilor de director și de director adjunct din unitățile școlare preuniversitare, ale căror dosare de înscriere au fost validate, au susținut astăzi, 15.10.2021, proba scrisă. Dintre cei 262 de candidați înscriși, titulari în unități școlare din județul Brașov, 255 au trecut proba de evaluare a dosarelor, primind dreptul de a participa la probele acestui examen. Un candidat titular la o unitate școlară din județul Buzău a participat la proba scrisă în județul nostru. La proba scrisă de astăzi au participat 246 de candidați, 9 fiind absenți. Doar cei care au prezentat documente care să  ateste că au absentat din cauza infectării cu virusul SarsCov 2 vor putea participa la sesiunea specială programată în data de 28 octombrie.

Testul standardizat a avut 50 de itemi, cu un răspuns corect, prin care s-au evaluat capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional: capacități cognitive și competențe de management și leadership. Numărul minim de itemi la care un candidat trebuia să răspundă corect pentru a putea obține punctajul minim de promovare a fost 35. Nota minimă, corespunzătoare celor 35 de răspunsuri corecte, pentru ca un candidat să poată fi declarat promovat este 7,00. În județul Brașov, un număr de 157 de candidați, reprezentând un procent de 63,82 au promovat această probă, iar 89 de candidați (36,18%) nu au obținut nota minimă. În data de 12 noiembrie Inspectoratul Școlar Județean Brașov va publica graficului de desfășurare a interviurilor urmând ca acestea să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie.

În data de 17 decembrie vor fi validate rezultatelefinale urmând ca în intervalul 20–22 decembrie să fie emise deciziile de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.